Foto portada: Llamas. Autor: C.Domènech.

Futbol sala: quatre gols de Llamas (CN Sabadell), derrota contundent de la Pia i liderat de l’Arrahona

• El Natació Sabadell deixa escapar la victòria a l’últim segon (7-7).

• L’Escola Pia cau de forma contundent a Cerdanyola (7-3).

Tot i el partidàs d’Álex Llamas amb 4 gols, el Natació Sabadell perd dos punts a l’últim instant del partit. L’Escola Pia encaixa fins a 7 gols en un mal partit a Cerdanyola

Després de sumar una gran victòria a la pista del Barceloneta, els de Diego Blanco rebien a Cal Balsach al cuer, el Manresa, amb l’ambició d’endur-se 3 punts més i escalar posicions en la classificació. Tot i fer una excel·lent primera part i gaudir de la millor versió d’Álex Llamas, els nedadors han vist com dos punts s’han escapat a l’última jugada del partit. La gran primera part dels de Blanco però, ha començat amb punt pels manresans. Marc Fernández a la sortida d’un córner ha obert la llauna situant el 0 a 1 a l’electrònic de Cal Balsach. Els nedadors però, no s’han deixat sorprendre pel gol i als pocs minuts Ferran Ruiz ha aprofitat una jugada plena de rebots per fer l’empat. Amb l’1 a 1, l’encontre s’ha igualat i amb un Gordillo molt perillós en l’1 contra 1 els del Bages han gaudit d’algunes ocasions. Tot i així, una bona jugada en un servei de banda entre Jordi Lozano i Álex Borrego, l’ha culminat el capità local per capgirar el marcador. El 2 a 1 ha donat ales als sabadellencs que han seguit insistint i de les botes de Pep Girvent amb un xut creuat ha arribat el 3 a 1. A tot això, hi faltava encara Llamas. L’encara juvenil dels nedadors ha marxat del seu marcador per la banda en una jugada marca de la casa i amb un autèntic obús ha superat al porter visitant per situar el 4 a 1, tot just en la segona pilota que ha tocat. Marcador contundent i gran primera meitat dels nedadors. Malgrat tot, a pocs minuts pel descans, de nou Marc Fernández ha aconseguit retallar distàncies amb un xut llunyà que desviat per un jugador s’ha col·lat a la porteria de Marc Torras. 4 a 2 i camí de vestidors.

A la represa però, el Natació Sabadell ha sortit extremadament adormit i en 3 minuts ha diluït tota la bona feina del primer temps. Els visitants en molt poc temps han aconseguit capgirar el marcador amb 3 gols, tots ells d’estratègia i han deixat tocats als locals. Amb el que no comptaven els manresans però, és amb la punteria d’Álex Llamas. El 15 dels de Diego Blanco s’ha posat l’equip a l’esquena i amb dos autèntics golassos de falta indirecta ha tornat a capgirar el marcador. Dos llançaments pràcticament calcats que han entrat per l’escaire de la porteria visitant fent inútil qualsevol esforç del porter i signant d’aquesta manera el seu hat-trick particular. 6 a 5, i novament l’avantatja pels de Sabadell. Tot i així el Manresa no ha tirat la tovallola i en un contracop ha pogut transformar l’empat. Però és que s’ha tractat del partit de Llamas. Amb més ambició que ningú, hi ha cregut, ha insistit i en una gran combinació amb l’altre juvenil, Ferran Ruiz, ha tornat a posar per davant als blanc-i-blaus fent embogir la banqueta i les graderies de Cal Balsach. Immediatament després d’anotar el gol, Llamas s’ha assegut a la banqueta amb un més que merescut aplaudiment del públic. Tot semblava decidit i l’ambient ha tornat a ser de victòria. Malgrat tot, el Manresa encara ha tingut una última paraula. Insistint, de 5, en una jugada de córner i a falta de menys de 2 segons els visitants han anotat el definitiu 7 a 7. La botzina ha sonat quan la pilota impactava a la xarxa. Un gol molt dolorós pels locals que han vist com dos punts s’han esfumat a l’últim sospir. Tot i així, el públic conscient de l’esforç i del bon inici de temporada dels de Diego Blanco ha aplaudit l’entrega del conjunt i, en general, l’espectacle de futbol sala que s’ha vist al parquet del pavelló de la Creu Alta.

Un punt amb gust a derrota que deixa als de Diego Blanco a la desena posició amb 10 punts, a un de l’Escola Pia i a 6 de la zona perillosa. El cap de setmana vinent partit complicat a la pista del vigent campió, el CCR Castelldefels.

Dura ensopegada de l’Escola Pia a la pista del Cerdanyola (7-3)

Després de l’empat a casa davant el Bisontes Castellón, el conjunt d’Ernest Cardona havia de desplaçar-se a Cerdanyola per tal d’intentar millorar els números lluny del pavelló del carrer Garcilaso. Davant però, s’ha trobat un Cerdanyola que amb més intensitat no ha deixat cap opció als de Can Colapi. Amb les baixes d’Oriol Comadran i Mosaab Sarghini, els sabadellencs han sortit al parquet del Guiera poc endollats i contra un Cerdanyola molt més intens. Fruit d’aquest desequilibri, als primers minuts els locals han pogut obrir la llauna en una jugada d’estratègia a la sortida d’un córner. Amb l’1 a 0, els d’Ernest Cardona no han trobat la tecla de la reacció i amb el pas dels minuts, els de Cerdanyola han aconseguit fins a dos gols més en dues contres. Mals minuts per la Pia, però a falta de dos minuts pel descans Jordi Sardà ha retallat distàncies fent el 3 a 1 que els ha donat esperances. Unes esperances que s’han esvaït als 30 segons de la represa quan els locals han aprofitat una pèrdua visitant i han anotat el 4 a 1. Amb un resultat contundent, el conjunt col·legial no s’ha trobat còmode al parquet i més quan el Cerdanyola, de nou al contracop, ha aconseguit el cinquè. Amb el 5 a 1, Ernest Cardona ha posat tota la carn a la graella i ha apostat pel porter-jugador amb encara 10 minuts per disputar. La jugada aquest cop no ha sortit bé, i els col·legials han encaixat el 6 a 1 i el 7 a 1. Finalment, als últims minuts en bones combinacions en el joc de 5, Pepe Font i Dani Castro han retallat distàncies amb el 7 a 2 i el 7 a 3. Els de Cerdanyola encara haurien pogut anotar un gol més en un doble-penal a falta de 20 segons, però el llançament des dels 10 metres l’ha aturat Jordi Font i el 7 a 3 ha estat definitiu.

Un moment del partit de l'Escola Pia. Autor: C.D.
Un moment del partit de l’Escola Pia. Autor: C.D.

Aquesta derrota deixa als col·legials vuitens i despenjats de la part alta de la classificació amb 11 punts, a 7 de la tercera posició. El proper dissabte a casa, els d’Ernest Cardona rebran al Peña Deportiva d’Eivissa, un dels conjunts que més dificultats està passant aquest inici de temporada. L’oportunitat perfecte per refer-se d’aquesta ensopegada i tornar al camí de la victòria.

Quarta victòria consecutiva del Grups Arrahona Studi Barcelona i liderat

Els de Nobau no afluixen i a casa sumen el quart triomf consecutiu en 5 partits i se situen líders en solitari del Grup 1 de la Divisió d’Honor Catalana. No ha sigut fàcil però, davant un conjunt veterà, el Barri Can Calet amb jugadors amb experiència Nacional. Tot i trobar-se un equip ben plantat a la pista i amb l’ambició de treure la pilota als locals, els de rosa no s’han deixat intimidar i han estat els que han obert la llauna gràcies a Arnau Huguet. Amb l’1 a 0, els visitant no han abaixat els braços i als pocs minuts han transformat l’empat. Amb les taules a l’electrònic, els de Sant Fost han pressionat per tal de capgirar el marcador i han gaudit d’ocasions clares fent patir als sabadellencs. Tot i així, no han encertat de cara a porteria i qui sí que ho ha fet ha estat Jaume Figueras per l’Arrahona que ha situat al segon pal el 2 a 1. Resultat amb el que el match ha arribat al descans. A la represa, els de Nobau han fet un pas endavant per gestionar el lleuger avantatge i no han permès als visitants gaudir de nombroses ocasions. Les poques que han tingut, les ha aturat amb solvència Álex Marcos sota Pals, evitant així qualsevol ensurt. Finalment, a falta de pocs minuts pel xiulet final Lluís Masdéu ha sentenciat amb el 3 a 1 definitiu. Una victòria, la quarta consecutiva, que deixa als arrahonistes líders en solitari de la categoria amb 13 punts. El cap de setmana vinent, els sabadellencs visitaran la pista del Premià de Dalt, setè classificat, amb l’ambició de seguir sumant de 3 en 3.