Escola Pia

Futsal: derrota i triomf a la Segona B i liderat de l’Arrahona

• L’Escola Pia no pot a la pista del líder (3-0)

• Victoria importantíssima del Natació Sabadell a la pista d’un rival directe (2-6)

L’Escola Pia no aconsegueix rascar res de la visita a Castelldefels i s’allunya de l’objectiu. El Club Natació suma tres punts importantíssims a Ripollet i respira més tranquil

Després de la contundent victòria a casa davant el Manresa, els homes d’Ernest Cardona buscaven una missió complicada. Conquerir el feu del líder, el CCR Castelldefels, i així retallar distàncies amb els conjunts capdavanters. Finalment però, ha sigut missió impossible. Tot i així, al parquet els primers minuts de partit han sigut d’allò més igualats. Dos equips que els agrada tenir la pilota i pressionar a pista contrària han donat fruït a uns minuts d’incertesa, sense cap dels dos conjunts aconseguís imposar la iniciativa i amb ocasions a totes dues porteries. A l’equador de la primera meitat però, mala sort pels sabadellencs. Dani Castro ha relliscat d’últim home, i els locals ho han aprofitat per recuperar la possessió i obrir la llauna. L’1 a 0 ha fet creure als locals que han pogut dominar lleugerament el que ha restat de període.

A la segona meitat, el domini encara ha anat a més i de no ser per una doble aturada de molt mèrit de Jordi Font, el CCR hauria pogut anotar el segon. Els de Castelldefels han aconseguit mantenir més la possessió de l’esfèrica i fer-la circular amb criteri, mentre que els d’Ernest Cardona només ho han pogut provar amb xuts llunyans. Als nou minuts, finalment, el domini local s’ha concretat en el segon gol, obra de Marc Mármol al contracop. El 2 a 0 ha fet reaccionar als de Sabadell que han començat a gaudir d’ocasions. Primer ho ha provat Jordi Torras, i més tard Pepe Font però una gran actuació d’Isaac sota pals ha mantingut el zero per la Pia. A falta de vuit, precisament Isaac ha comès un penal claríssim sobre Pepe Font. El porter local però, ha esmenat la errada aturant la pena màxima del mateix Pepe Font. Tot i l’error, l’Escola Pia ha seguit insistint i ha gaudit dels millors minuts, provant-ho fins i tot amb el porter-jugador. Una gran actuació d’Isaac però, ha tallat tota esperança. Finalment, a falta de tres minuts, Dani Castro ha sigut expulsat amb vermella directa per agafar un rival dins l’àrea quan ja es disposava a marcar a plaer a porteria buida. Els locals no han fallat el penal i han anotat el definitiu 3 a 0. El match ha acabat amb una nova aturada d’Isaac a Pepe Font.

L’ensopegada manté als d’Ernest Cardona en la cinquena posició, però els allunya fins a 10 punts dels 41 de la Unión Santa Coloma, conjunt que marca les places de Copa del Rei i precisament, el proper rival dels col·legials. El cap de setmana vinent doncs, partidàs a ‘La Bombonera’ del carrer Garcilaso vital pels interessos dels de Can Colapi, però amb la baixa molt sensible de Dani Castro.

Victòria clau contra un rival directe per la permanència

Després de la cruel derrota davant el filial de Catgas Energia, els de Diego Blanco s’han refet i de quina manera i a la millor pista per fer-ho, la d’un rival directe en l’objectiu de la permanència, el Ripollet. A la pista, potser amb la pilota els nedadors no han estat d’allò més còmodes, però defensivament i al contracop han fet un partit de 10. Nombroses recuperacions han permès als visitants llançar contres i crear ocasions claríssimes. Fruit de les ocasions han arribat els dos primers gols. El primer obra de Jesús Díaz en culminar al segon pal una gran jugada de sortida de pressió, i el segon firmat per Xato que ha aprofitat una assistència d’Álex Llamas. Els de Diego Blanco podrien haver ampliat el marcador aprofitant la superioritat d’efectius sobre el parquet que ha suposat l’expulsió de David Franco per donar un cop de cap a Pep Girvent, però no ho han aconseguit i l’encontre ha enfilat camí de vestidors amb un parcial de 0 a 2.

A la represa, el guió s’ha mantingut. Pilota pels locals però les ocasions més clares a través dels contracops visitants. Tot i així, els de Ripollet han aconseguit retallar distàncies amb l’1 a 2. Lluny de veure’s afectats però, els sabadellencs han reaccionat a la següent jugada. Xato, abonat als golassos, n’ha fet una altra de les seves. El cinc dels nedadors ha aprofitat una passada elevada per situar amb una excel·lent vaselina l’1 a 3. Amb aquest marcador, el cuer s’ha vist obligat a apostar pel porter-jugador. L’estratègia no ha pogut sortir millor pels de Diego Blanco, que han defensat a la perfecció i d’aquesta forma han pogut sentenciar el partit amb dos gols més de camp a camp, firmats per Álex Borrego i Álex Llamas. Als últims compassos del partit però, Xato ha vist la segona groga i ha marxat expulsat. El Ripollet sí que ha sabut aprofitat la superioritat i retallat distàncies amb el 2 a 6. El partit ha conclòs amb un nova diana de Borrego de córner que significat el definitiu 2 a 6. Partit molt seriós dels nedadors, probablement dels millors de la temporada, que els dona aire per a seguir competint a ple rendiment.

Aquests tres punts permeten als nedadors puja una posició i col·locar-se desens i el més important ampliar fins a sis el coixí de punts respecte la zona perillosa. El cap de setmana vinent, a Can Balsach i amb l’afició, els de Diego Blanco rebran l’Inmevasa Olleria, conjunt al que els sabadellencs van guanyar a la primera volta a València, oportunitat per sumar dues victòries seguides que els podria fer guanyar posicions.

Quatre gols de Jaume Figueras tornen al Grups Arrahona al capdavant de la classificació

L’empat que allunyava lleugerament als roses del líder, ha estat oblidat de forma contundent. Els de Jordi Nobau han començat la primera volta de la millor manera possible, golejant a domicili i han aprofitat l’ensopegada del Parets per recuperar la primera plaça de la taula. En una pista petita i complicada i amb baixes, els sabadellencs han sortit molt ben preparats i a per totes i als sis minuts de joc ja han pogut encarar el partit amb dos gols del gran protagonista, Jaume Figueras. En una badada dels visitant però, els de la Prosperitat han pogut retallar distàncies a la sortida d’una falta. Els de Nobau però, no s’han deixat tòrcer i a falta de quatre minuts pel descans Lluís Masdéu ha fet l’1 a 3 amb el què s’ha arribat al descans. A la represa, el festival de Jaume Figueras ha seguit. El 10 dels arrahonins ha culminat un contracop signant l’1 a 4 i el seu hat-trick particular. Amb aquest marcador i a falta d’encara 13 minuts, els locals han apostat pel porter-jugador. L’estratègia l’ha aprofitat d’allò més bé l’Arrahona que en una pèrdua ha construït un bon contraatac que ha finalitzat amb el 5 a 1 Arnau Huguet. L’1 a 6 definitiu l’ha signat com no, Jaume Figueras, fent així 4 gols en un únic partit per segona vegada aquesta temporada. El golejador sabadellenc es col·loca així segon màxim golejador de la categoria amb 17 dianes en 14 partits.

Així doncs, aquests tres punts tornen a posar als de Nobau al capdavant de la classificació. No val a badar però, perquè el Parets és co-líder amb els mateixos punts. Qualsevol errada, els pot fer sortir del tro. El cap de setmana vinent, primera revàlida a casa davant el cuer, el Santvicentí.