Foto portada: acció ofensiva de l'Escola Pia. Autor: C.Domènech.

Gran victòria col·legial i ensopegada clara nedadora

• L’Escola Pia recupera el camí de la victòria a la Floresta (1-3).

• Desastrosa segona meitat del Club Natació a Salou (11-5).

L’Escola Pia s’emporta una important victòria a la pista de la Floresta en un partit molt seriós. Tot i anar guanyant al descans, el Natació Sabadell cau golejat a Salou

Després de dues derrotes consecutives contra dos conjunts de la part alta de la classificació, els d’Ernest Cardona necessitaven un triomf per recuperar la moral, i l’oportunitat a camp de l’Olímpyc Floresta, dotzè classificat, era més que òptima. El match però, ha estat més complicat del què la classificació podia preveure. Un partit molt seriós dels sabadellencs els ha permès retrobar-se amb els tres punts. Amb les baixes sensibles de Dani Castro, encara sancionat, i Oriol Comadran, encara lesionat, el partit ha estat d’allò més igualat durant els primers minuts. Una Pia amb la possessió però amb dificultats per superar una defensa força tancada dels de la Floresta, i un Olímpyc que ha aconseguit crear perill al contracop. El travesser, en un xut de falta de Jordi Torras i les nombroses aturades de Jordi Font sota pals davant els contracops locals, han mantingut l’empat a 0 durant tota la primera meitat. A l’últim minut però, els locals han comès la sisena falta, i des dels 10 metres l’especialista, Pepe Font, no ha fallat, permetent al seu equip enfilar camí de vestidors amb victòria parcial.

A la represa, els de Can Colapi han sortit més endollats i als set minuts han pogut eixamplar la diferència gràcies a una gran combinació entre Jordi Torras i Sergi Ruiz que ha culminat amb èxit aquest últim. Poc minuts més tard, mala sort pels visitants amb la lesió de Jordi Font, que estava fent un gran partit. Santi Bertolín l’ha substituït i ha aconseguit mantenir el llistó ben alt que havia deixat el seu company. A l’equador de la segona meitat dues expulsions per doble groga, una per cada conjunt amb una diferència de mig minut entre elles, han deixat dues superioritats d’efectius de pocs segons per cada conjunt i un minut de tres contra tres. Cap dels dos conjunts ho ha aprofitat i s’ha tornat al quatre contra quatre amb el 0 a 2. A destacar, algunes aturades espectaculars de tots dos porters. Finalment, a cinc minuts pel final els de la Floresta han apostat pel porter-jugador. La primera que han tingut l’ha aturat molt segur Santi Bertolín, la segona però, ha anat dins. 1 a 2. Els col·legials no han deixat reaccionar als visitants i a la possessió següent han anotat l’1 a 3. Adrián Castro ha superat fins a dos defensors i amb un ‘punxot’ ha clavat l’esfèrica a la porteria rival. Golàs. Aquesta diana ha tallat les ales als locals i l’1 a 3 s’ha convertit en definitiu i que ha permès recuperar la victòria als sabadellencs.

Una victòria que, combinada amb l’ensopegada de l’Hospitalet, permet als d’Ernest Cardona recuperar la cinquena posició. Les posicions de Copa però, encara queden molt lluny, a 13 punts. El cap de setmana vinent, partit molt complicat pels de Can Colapi. Novament lluny del carrer Garcilaso, els col·legials es veuran les cares amb el segon classificat, Bisontes Castellón, que tot just aquest cap de setmana ha perdut el primer partit.

Els de Diego Blanco encaixen vuit gols en una nefasta segona meitat

La tercera victòria consecutiva dels nedadors no ha estat possible. En un desplaçament complicat com és el de Salou, els de Sabadell han caigut golejats a la segona meitat i s’han quedat sense opcions. Tot ha començat molt igualat amb ocasions per tots dos conjunts, amb un Natació Sabadell pressionant a camp contrari amb molta intensitat. Fruit de la pressió, els visitants han pogut obrir la llauna amb un gol obra de Pep Girvent. Els del Tarragonès però, han aprofitat un error d’últim home visitant i han fet l’empat als pocs minuts. El guió s’ha repetit fins a dues ocasions més. Gol visitant i resposta local. L’1 a 2 obra de Xato amb assistència d’Álex Llamas, i reacció local. 2 a 2. Pocs instants més tard, Pep Girvent novament ha col·locat per davant als seus en robar la pilota al portar local, i reacció local. Golàs de volea al segon pal dels de Salou i 3 a 3. A pocs minuts pel descans, Jordi Lozano ha culminat subtilment una jugada de sortida de pressió per situar el 3 a 4 amb el què s’ha arribat al descans. Bona primera meitat dels de Diego Blanco i victòria parcial.

La segona part però, malson pels sabadellencs que han jugat, probablement, dels pitjors minuts de la temporada. Tant, que els locals han pogut anotar fins a 4 gols abans de l’equador del segon temps. Amb un dolorós 7 a 4, el Natació Sabadell se l’ha jugat amb el porter-jugador. L’estratègia no ha sortit gens bé pels interessos nedadors que han acabat encaixant 4 gols més i només han pogut anotar-ne un, obra de Jesús Díaz, l’autor habitual dels gols en joc de 5 nedador, que han deixat el definitiu 11 a 5 a l’electrònic. Molt mala segona meitat dels nedadors que han encaixat fins a 8 gols desaprofitant una victòria parcial al descans. Aquesta derrota, alleujada per la derrota de la Floresta davant l’Escola Pia, manté als de Diego Blanco a la desena posició a 7 punts del descens. El cap de setmana vinent, a casa, els sabadellencs tindran una gran oportunitat per eixamplar la distància rebent a un rival directe com el Barceloneta.