Escola Pia - F.C.Barcelona

La Pia viu la seva derrota més dolça contra el campió d’Europa

• El Barça fa valer la seva superioritat i castiga excessivament l’Escola Pia (0-7).

• En un partit històric, l’Escola Pia ha sabut competir davant el millor equip d’Europa.

Des de que es va conèixer que el rival als setzens de final de la Copa del Rei seria el Futbol Club Barcelona, el partit s’esperava amb candeletes com una cita històrica. I així ha sigut. L’ambient, immillorable. Les entrades s’han esgotat i tant l’afició de l’Escola Pia, que ha mobilitzat a tot Sabadell, com l’afició blaugrana, amb els Dracs al capdavant, han omplert el Pavelló Nord.

Amb l’entrada dels jugadors a l’escalfament, el públic ha volgut reconèixer als de Pedro Donoso el premi a la feina ben feta i amb una calorosa benvinguda els han rebut al parquet. Un partit especial i complicat pels sabadellencs, que acostumats a controlar la possessió de la pilota, han hagut de patir defensant-se sense ella.

El partit ha començat amb un domini clar dels blaugranes que han tingut les primeres ocasions de la mà de Wilde. Tot i així la primera ocasió clara ha sigut pels locals amb un xut de camp a camp del porter Jordi Font que gairebé sorprèn Paco Sedano. Santi Sardà l’ha tingut a la jugada següent, però de seguida han arribat les ocasions clares dels visitants. Wilde i Ari Santos han posat a prova Jordi Font que ha aconseguit mantenir la porteria a zero fins al minut 9. Els brasilers han portat molt perill i al minut 9 després de la sortida d’un córner Wilde ha superat finalment el porter local i ha situat el 0 a 1.

Amb 0 a 1 i a falta d’encara 8 minuts per al descans, Pedro Donoso ha volgut donar la cara en atac i ha tret al porter jugador per tal d’intentar reduir el domini blaugrana. Amb el joc de 5 els de Can Colapi han tingut més ocasions però no han aconseguit concretar. Sergio Lozano ha tornat a posar a prova a Font a falta de 5 minuts en el què ha sigut el preludi del segon gol. Aicardo ha aprofitat una sacada de banda i amb un xut potent a l’esquerra de la porteria ha transformat el segon. A 2 minuts pel descans els de Marc Carmona en una gran jugada d’equip han aconseguit el tercer, obra de Dyego. Gran primera part però, dels de Pedro Donoso, que han sabut competir davant el millor equip d’Europa i tot i encaixar 3 gols han aguantat ben bé 10 minuts amb el 0 a 0 i han pogut crear ocasions a la porteria de Paco Sedano.

Segona meitat

A la segona meitat, tots dos equips han fet canvis a la porteria i han entrat Cristian pel Barça i Santi Bertolín pels col·legials. Mala estrogança pels sabadellencs que han vist com només començar el segon període, al primer minut, un dels millors jugadors del món, Sergio Lozano, ha transformat un autèntic golàs a la sortida d’un córner.

Amb el 0 a 4 Donoso ha tornat a ensenyar les cartes. I és que els de Can Colapi lluny de fer-se petits davant del Barça han sortit a l’atac sempre amb el porter-jugador, arriscant, però volen tenir la pilota contra l’actual campió d’Europa. Amb l’atac de 5 els sabadellencs han aconseguit tornar a crear ocasions i posar a prova la defensa blaugrana. Alex Germán no ha trobat porteria al rematar una falta. Tot i així, en els millors minuts dels de Can Colapi, l’àrbitre ha mostrat la segona targeta groga a Carles Comadran i el 12 de l’Escola Pia, que estava sent dels millors, ha hagut d’anar-se’n abans al vestuari.

Amb un jugador menys, els de Sabadell han demostrat que defensivament també treballen bé i els blaugranes no han aconseguit anotar cap gol. Ja amb igualtat d’efectius sobre el parquet el partit s’ha calmat i les ocasions han minvat, fins que a falta de 4 minuts Dani Castro ha enviat un potent xut al travesser. La mala sort no n’ha tingut prou i al minut següent ha sigut Jordi Torras qui ha vist com el seu xut s’estavellava contra el pal de la porteria de Cristian. Els de Pedro Donoso han merescut com a mínim el gol de l’honor. Malgrat tot, han sigut els visitants, qui novament han enviat la pilota al fons de la xarxa. Wilde, de nou, ha recuperat la possessió en el joc de 5 col·legial i ha transformat el cinquè. La pitjor noticia de la jugada però, la lesió de Dani Castro. A falta de dos minuts per al final del partit Sergio Lozano i Dyego han transformat els seus doblets personals fent així el definitiu 0 a 7.

0 a 7 final

Càstig excessiu pels de l’Escola Pia que han merescut com a mínim un gol. El públic ha reconegut però, l’esforç dels col·legials i ha ovacionat als jugadors per la fita històrica tot i la derrota. I és que els jugadors de l’Escola Pia, que porten tota la vida practicant aquest esport, han viscut com un autèntic somni poder jugar contra els millors jugadors del món davant de la seva afició. Probablement, la derrota més dolça de les seves carreres.

Reaccions dels col·legials

En un partit especial com aquest hem volgut saber les sensacions que han tingut alguns dels protagonistes al final del partit.

Carles Comadran: “ha sigut impressionant veure el pavelló ple amb la nostra gent i en un partit històric com aquest. Ha estat una experiència que tant jugadors com afició segur que mai oblidarem. Al partit hem donat el màxim de nosaltres, competint tot el que hem pogut contra el millor equip del món. Encara que ens hagués agradat marcar algun gol per a l’afició, crec que hem d’estar contents amb el treball de l’equip. Tot i així, ara toca tocar de peus a terra i seguir treballant dur com portem anys fent, i tant de bo un premi com aquest ens pugui tornar a arribar”.

Àlex Germán: “la veritat és que ha sigut un partit molt especial. Resultat a part, jugar contra els millors jugadors del món és com un somni fet realitat. Sobretot amb aquest ambient increïble que s’ha viscut que ens ha deixat els pèls de punta. El més important era que la gent gaudís i esperem poder tornar a tenir una altra oportunitat com aquesta”.

Tot i així, per al capità del col·legials, Llorenç Tarrés, ha sigut una mica més especial. El 4 dels sabadellencs, periodista de Barça TV, ha suposat jugar contra els jugadors amb els que treballa dia a dia.

Llorenç Tarrés: “porto des dels 9 anys allà i evidentment és una passada. És el premi a molts anys de feina, no només meva, sinó de molts jugadors i molts entrenadors.

Poder jugar un partit oficial contra el campió d’Europa, la veritat és que ha sigut increïble. Crec que també és un premi per a l’equip actual perquè portem tres anys molt bons en què dos hem renunciat a l’ascens per motius econòmics; en què ens hem classificat per la Copa; en què hem estat lluitant per la Copa Catalunya… Gent jove, gent de la casa i amb aquesta filosofia intentar competir a aquest nivell és un èxit i per tant, aquesta oportunitat és un premi. Ens quedem una mica amb la sensació de que el resultat és un càstig una pèl excessiu perquè vam tenir la oportunitat de fer algun gol i a més crec que hi ha algun parell d’errors que ens van condemnar a algun gol en contra. Però, en definitiva, això al final és el de menys perquè l’experiència ha sigut molt positiva i a tothom li ha anat molt bé.

Tarrés finalitza assegurant que “pel que fa a jugar amb els jugadors amb qui treballo, la veritat és que he intentat que no m’afectés massa durant el partit, que fos un partit més i crec que ha sortir bastant bé. Prou digne. Tocarà aguantar les ‘conyetes’ d’ells i ja està”.

CE Escola Pia: Jordi Font, Carles Comadran, Oriol Comadran, Llorenç Tarrés, Jordi Torras, Sergi, Marc Pagès, Santi Sardà, Alex Germán, Dani Castro, Toni Zapata, Jordi Sardà, Santi Bertolín.
FC Barcelona: Paco Sedano, Gabriel, Aicardo, Wilde, Dyego, Saad, Sergio Lozano, Rafa Usín, Ari Santos, Bateria, Adrián Ortego, Cristian Domínguez.
Gols: Wilde (0-1, min. 9), Aicardo (0-2, min. 14), Dyego (0-3, min. 17), Sergio Lozano (0-4, min. 21), Wilde (0-5, min. 37), Sergio Lozano (0-6, min. 38), Dyego (0-7, min. 39).
Incidències: l’àrbitre ha mostrat la targeta groga a Wilde, del Futbol Club Barcelona. A més, ha expulsat amb doble targeta groga a Carles Comadran, de l’Escola Pia.