Foto portada: la waterpolista del CN Sabadell Maica Garcia.

Les campiones d’Europa no podran revalidar el títol (9-11)

El Club Natació Sabadell haurà d’esperar a la propera temporada per guardar a la seva sala de trofeus la cinquena Copa de l’Eurolliga de waterpolo femení. Les noies de Nani Guiu ha estat eliminades en la semifinal contra l’Olympiacos grec, el mateix equip que fa dos anys les va impedir coronar-se a Atenes, i que aquesta vegada amb un joc intel·ligent ha sabut remuntar en l’últim quart mitjançant la italiana Roberta Bianconi, que ha empatat el partit a 24 segons per al final.

La normativa assenyala que en cas d’empat cal resoldre amb les tandes de penals. Una solució sempre injusta, perquè no deixa de ser una loteria, i aquesta tarda a Kirishi, una remota població situada a un centenar llarg de quilòmetres de Sant Petersburg el CN Sabadell no portava el número de la sort.

El temps regular de partit va concloure amb empat a set gols i va començar la tanda de llançaments iniciada per les gregues per mitjà de Bianconi 7-8. Susan Neushul va fallar el seu tir. Avramidou anota el 7-9. Bea Ortiz el 8-9. La italiana a les files de l’Olympiacos Giulia Emmolo 8-10. Tensió màxima: Judit Forca fa pujar a l’electrònic el 9-10, Manolioudaki col·loca el 9-11 però Clara Espar falla el tir i queda el definitiu 9-11.

Partit molt competit

Les velles conegudes les jugadores del Sabadell i de l’Olympiacos, han trenat una competició  de mutu estudi, ordenat en joc, i en el qual l’habilitat i la circumstància ‘jugador de més’ aprofitada, ha estat fonamental en el resultat.

Ortiz, durant la semifinal de l'Eurolliga. Foto: Josep Arnau / @AtelierPhotocat
Mati Ortiz, durant la semifinal de l’Eurolliga. Foto: Josep Arnau / @AtelierPhotocat

Pocs gols, al començament però aconseguits amb precisió. En el segon quart, les noies de Guiu han agafat confiança, i han deixat l’electrònic en un 5-1, després de l’inicial 1-1, amb Olga Domènech, empatant el gol inaugural de Milouska Smit. Després ja en el segon temps Bea Ortiz, en dues ocasions i Judih Forca en altres dues, han deixat ben encarrilat l’esdevenir del partit.

Després del descans reacció grega amb un parcial de 1-4 que comença a preocupar però en l’últim quart es manté un lleuger avantatge de dos gols fins que les gregues aconsegueixen empatar i en els últims moments una falta a favor de Astralpool Sabadell és obviada.

Neushul, en un moment del partit. Foto: Josep Arnau / @AtelierPhotocat

No ha estat culpa de l’arbitratge, sinó de les circumstàncies que les actuals campiones d’Europa hagin quedat eliminades i demà juguin per la tercera plaça davant el Mataró La Sirena que ha perdut davant el Kirishi per 11-8.

Nani Guiu al final del partit ha estat explícit: “és mala sort que t’empatin el partit havent anat sempre per davant, ens queda encara d’una jugada i no xiulen una expulsió escandalosa, no ens podem queixar dels àrbitres, el pitjor és perdre als penals que és la manera més dura de perdre un partit d’aquesta envergadura”.

Resultat: CN Sabadell 7 – Olympiacos 7