Futbol sala

L’Escola Pia, més a prop del títol a una setmana pel derbi

• L’Escola Pia goleja al Premià de Mar i el títol és a tocar.

• El Club Natació cau a Manresa i ja pensa en el derbi.

A una setmana pel derbi, l’Escola Pia aconsegueix una gran victòria a casa davant Cover Premià de Mar i el Club Natació cau golejat a Manresa

El conjunt de Pedro Donoso ha aprofitat la derrota del filial marfilenc a Pallejà i se situa encara més líder, a 8 punts dels colomencs.

Conscients de la importància de cada partit malgrat ser líders destacats de la categoria, els col·legials han sortit al Pavelló del carrer Garcilaso plenament concentrats per tal de seguir sumant de 3 en 3. Amb un Premià tancat a camp propi, els sabadellencs han aconseguit avançar-se en una gran jugada col·lectiva culminada per Jordi Sardà. Malgrat el domini local, els visitants han aconseguit tenir algunes ocasions i en diversos rebots en un llançament de falta han igualat el partit. La sort però, ha tornat a decantar-se cap al costat col·legial i Sergi Ruiz ha pogut fer el 2 a 1 després que el seu xut rebotés al pal i a l’esquena del porter visitant. Tot i així, els del maresme no han deixat que els locals s’escapessin en el marcador i han tornat a igualar el match al contraatac. L’Escola Pia però, de nou insistint, s’ha tornat a avançar a l’electrònic amb un potent xut des de la banda de Dani Castro. Aquest cop, els de Can Colapo han posat una marxa més i Carlos Povedano amb un remat de cap, i Àlex Germán amb un bon moviment de pivot, han situat el 5 a 3 amb el que s’ha arribat al descans.

Amb el marcador desfavorable, els visitants han sortit a la segona meitat amb la intenció de pressionar a camp contrari i restar el domini local. Tot i així, novament la combinació Povedano-Germàn, amb les assistències de Jordi Torras, han catapultat als de Pedro Donoso fins al 7 a 3. Amb l’aigua al coll, els maresmencs han apostat pel porter-jugador, fet que ha aprofitat Jordi Sardà per, en un contraatac, transformar el vuitè. Tot i que els visitants han aconseguit retallar distàncies fins al 8 a 5, Jordi Torras a falta de 2 minuts pel final, ha tancat la golejada amb el 9 a 5 definitiu des de camp propi.

Amb aquesta victòria, els de Pedro Donoso ja n’acumulen 5 de seguides i van llançats cap al campionat. Amb l’ensopegada de Marfil, els sabadellencs són líders a 8 punts dels colomencs amb només 12 per disputar. El títol, a tocar. El pròxim partit però, el derbi a Cal Balsach, contra el pugui dir la classificació, serà ben complicat pels de Can Colapi. Amb un Natació Sabadell ja descendit, és el gran partit que els resta de la temporada als nedadors, per tant, l’Escola Pia haurà de suar de valent per sumar els 3 punts.

El Natació Sabadell ja espera l’Escola Pia després de caure a Manresa

Amb les baixes de Pep Girvent i Carlitos, els d’Álvaro González, ja descendits, no han pogut imposar la iniciativa en cap moment en una de les pistes més complicades de la categoria, el pavelló del Pujolet de Manresa.

L’encontre ha començat amb una ocasió clara per cada conjunt i amb la igualtat com a protagonista. Tot i així, en la mesura que han avançat els minuts, els del Bages han pogut mantenir la possessió de la pilota. Malgrat els esforços nedadors en la pressió, els locals han aconseguit treure la pilota amb facilitat i d’aquesta manera establir el domini del partit. I amb el domini, han arribat els dos primers gols en pocs minuts. Un 2 a 0 que ha deixat tocats als sabadellencs, que malgrat equiparar lleugerament la possessió no han pogut gaudir d’ocasions clares. Mentrestant, els manresans al contraatac han portat molt perill. Tant, que en un d’aquests contracops han pogut situar el 3 a 0 amb el què s’ha arribat al descans.

Lluny de tirar la tovallola però, els nedadors han sortit amb moltíssima intensitat al segon període i gràcies al joc directe entre Marc Torras i Jordi Lozano, l’11 del Natació Sabadell ha aconseguit retallar distàncies. El gol ha donat ales als visitants que s’han vist amb opcions de remuntar. Tot i així, quan més a prop semblava el 3 a 2, Asís amb xut potentíssim ha tallat la reacció sabadellenca fent el 4 a 1. Un autèntic golàs que ha sentenciat definitivament als visitants que han vist com Mármol, a més, ha seguit sumant pels de Manresa fent el 5 a 1. Amb un marcador ja molt desfavorable, els d’Álvaro González han tret al porter-jugador. Una estratègia que aquest cop no ha donat fruits i ha culminat amb la golejada local. Els locals han pogut anotar fins a 3 gols més situant un contundent 8 a 1. A les acaballes, Pau Puigdomènech ha maquillat el marcador amb el definitiu 8 a 2.

Dura derrota pel Natació Sabadell que tot i així, ja està centrat en la última gran cita de la temporada, el derbi. Malgrat jo no poder optar a la salvació, la visita de l’Escola Pia a Cal Balsach és sempre un incentiu i una motivació pels nedadors que, perquè no, els pot dur a aconseguir la segona victòria de la temporada.