Club - Escola Pia

L’Escola Pia segueix manant al futbol sala sabadellenc

• Els d’Ernest Cardona s’enduen el segon derbi a Can Balsach

• El joc combinatiu i un inspirat Pepe Font deixen sense opcions al Natació Sabadell

L’Escola Pia torna a guanyar el derbi ciutadà mostrant-se bastant més superior a un Club Natació que ho ha intentat sense èxit amb molt joc directe. Un gol a la primera meitat i dos més a la segona han cuinat el triomf col·legial.

El conjunt de Can Colapi s’ha endut, novament, el que probablement ha sigut el derbi més descafeïnat dels últims anys, degut a la situació d’ambdós equips. Una Escola Pia ja sense opcions de classificar-se per la Copa del Rei i un Club Natació virtualment s’han enfrontat a Can Balsach sabent que el partit tindria poca més transcendència que el propi fet de guanyar el derbi. Al parquet, tot ha començat amb un homenatge al jove jugador nedador Álex Llamas, recentment campió d’Espanya per segona vegada consecutiva amb la selecció catalana, i a més, com a capità. Amb la pilota en joc ja, el match ha començat força igualat.

Els col·legials han disposat d’una pilota al pal de Dani Castro als dos minuts i els nedadors han respost amb un altre llançament a la fusta obra de Ferran Ruiz dos minuts més tard. Amb el pas dels minuts però, l’Escola Pia s’ha apoderat de la possessió de la pilota i ha començat a dominar el joc, sobretot, de la mà de Pepe Font. El cinc dels de Can Colapi s’ha mostrat d’allò més estelar i a l’equador de la primera meitat ja n’ha fet una de les seves enviant una nova pilota al pal després d’una excel·lent jugada individual. dos minuts més tard, el mateix Pepe ha enviat un autèntic obús al travesser i pràcticament a la jugada següent s’ha fet certa la dita i a la tercera ha anat la vençuda. Pepe Font ha caçat una pilota morta a la frontal s’ha orientat a la seva cama dreta i a afusellat Marc Torras fent el 0 a 1. El gol però, ha fet reaccionar als de Diego Blanco que ho han provat amb un joc molt directe i xuts llunyans. Primer l’ha tingut Pep Girvent que ha fallat incomprensiblement una ocasió claríssima provinent d’un rebot. Després ho ha provat Xato i més tard Ferran aprofitant una passada llarga boníssima d’Álex Llamas que ha solventat amb seguretat Jordi Font. Mentrestant, l’Escola Pia ha enviat la quarta pilota al pal, aquest cop Jordi Sardà. L’última acció de la primera meitat un u contra u claríssim que ha perdonat Ferran Ruiz després de recuperar molt bé a camp contrari.

A la represa, els visitants s’han posat les piles i han tornat a posar contra les cordes als locals. Al primer minut, l’ha tingut Oriol Comadran amb un gran xut però, per enèsima vegada la pilota ha anat al pal. Als tres minuts però, els d’Ernest Cardona no han fallat i Jordi Sardà ha fet a porteria buida el 0 a 2 aprofitant una bona assistència d’Oriol Comadran. Un gol que ha fet molt mal als de Diego Blanco que han refusat com han pogut tot una sèrie d’ocasions col·legials força clares. Una gran actuació de Marc Torras sota pals i una nova pilota al pal han mantingut el 0 a 2 a l’electrònic tot i les nombroses oportunitats visitants. Mentrestant, els nedadors ho han provat a comptagotes amb xuts llunyans i passades llargues que ha aturat molt segur Font. A falta de cinc minuts i amb poca capacitat de reacció, el Natació Sabadell ha apostat pel porter-jugador. La circulació de la pilota però, no ha sigut la més ràpida i l’Escola Pia s’ha pogut defensar amb certa comoditat. Tal, que a falta de tres minuts pel final, Dani Castro ha culminat una bona combinació després de recuperar una pilota en el joc de cinc local per a fer el 0 a 3.

Un minut més tard però, el mateix Castro ha vist al segona groga i ha marxat expulsat. Els nedadors han aprofitat la superioritat i a més, amb el porter jugador, han retallat distàncies en el 5 contra 3, obra de l’habitual en aquestes ocasions, Jesús Díaz. Tot i que ho han seguit provant amb el porter-jugador sense gaire encert, el marcador ja no s’ha mogut i la botzina de Can Balsach ha confirmat la victòria col·legial en el segon derbi de la temporada. Un triomf que deixa als de Can Colapi en cinquena posició amb 46 punts. Només dos menys que el quart classificat, el filial de Catgas Energia. El proper partit dels col·legials, serà el pròxim 22 d’abril a casa davant l’Hospitalet Bellsport, una de les primeres oportunitats per assaltar la quarta posició. Pel que fa al Natació Sabadell, la derrota el fa caure a la desena posició amb 31 punts, a vuit del descens. El proper 22 d’abril, els de Diego Blanco disputaran l’últim partit del duríssim ‘tourmalet’ visitant la pista del segon classificat, Bisontes Castellón.

Victòria patida del Grups Arrahona a Pineda de Mar (1-2)

Tot i que a priori podia semblar un partit fàcil, ja que els de Nobau els tocava visitar la pista d’un dels cuers de la classificació, el Racing Pineda, que només suma quatre punts, aconseguir la sisena victòria consecutiva no ha estat gens fàcil. Al parquet tot ha començat d’allò més gris, amb un ritme baix de circulació de la pilota i un Arrahona molt incòmode sobre la pista. Els minuts han anat passant sense que els sabadellencs hagin aconseguit entrar en el partit fins que a l’equador del primer temps una bona jugada d’Arnau Huguet ha significat el 0 a 1. Aquest gol ha fet embogir el partit que ha arribat al descans completament descontrolat amb ocasions clares a totes dues àrees.

A la represa, els locals han trobat finalment els fruits a la bona feina feta fins al moment i en el llançament d’una falta han aconseguit l’empat. L’1 a 1 ha fet reaccionar als arrahonistes conscients de la importància de seguir sumant de 3 en 3 i mantenir el pols com a gran líder. Així, els de Nobau han posat una marxa més en el seu joc i el partit s’ha convertit en un atac i gol visitant. Un gol però, que ha costat molt fruit del gran treball defensiu dels de Pineda amb moltes ajudes. Finalment però, a cinc minuts pel final i quan l’esforç físic dels locals ha començat a pesar, Alberto García ha transformat l’1 a 2 en una excel·lent jugada de pivot. Amb l’1 a 2 el Pineda ho ha intentat amb el porter-jugador però una bona feina darrere dels de Sabadell ha mantingut l’1 a 2 fins al final del partit. Bona i patida victòria dels de Nobau davant un rival que d’haver jugat així tots els partits de ben segur que portaria més que els quatre punts que du fins ara. Un triomf que, combinat amb l’ensopegada del Lloret davant el Mataró deixa al Grups Arrahona encara més líder i l’objectiu es cada cop més a prop. Els de Jordi Nobau són líders amb 50 punts, ni més ni menys que 10 punts més que el segon i el tercer classificat, Lloret i Mataró respectivament. A falta de 18 punts per jugar, els 10 que té de marge el conjunt rosa fa pensar en el més gran el mateix any en què s’ha ascendit a la categoria d’or del futbol sala català. Tot i així, pas a pas s’ha de seguir acumulant victòries fins que l’objectiu sigui matemàticament fet. Enhorabona arrahonistes!