Futbol Sala

Mal inici de lliga pel futbol sala sabadellenc

• El Natació Sabadell estrena categoria amb una derrota a la Floresta (5-3).

• L’Escola Pia perd a Salou en l’estrena d’Ernest Cardona (5-3).

Un doble 5-3 deixa amb 0 punts als dos conjunts sabadellencs de la Segona Divisió B després de la primera jornada de Lliga. Els de Diego Blanco cauen a camp de l’Olympic Floresta i els d’Ernest Cardona a la pista del Salou FS

Després d’un estiu més que mogut entre fitxatges i canvi de categoria a última hora, el Natació Sabadell s’ha estrenat en el retorn a la categoria de bronze del futbol sala estatal amb una derrota a una de les pistes complicades de la Lliga. Després d’uns primers minuts de tempteig, els locals han posat una marxa més i als 4 minuts Fontecha, un dels fitxatges d’aquesta temporada dels de la Floresta, ha anotat amb un potent xut per l’escaire l’1 a 0. I només 2 minuts més tard, un altre dels fitxatges, Pau Sellarès, ha anotat el 2 a 0 en aprofitar un refús del porter visitant Jordi Hinojosa, una de les cares noves del conjunt de Diego Blanco provinent de l’Athletic Sant Joan de Terrassa. Tot i el mal inici, els nedadors no han abaixat els braços i han plantat cara i de la mà d’un Àlex Llamas molt actiu per la banda han començat a arribar les ocasions. Precisament d’una d’aquestes internades del 15 dels sabadellencs ha arribat el 2 a 1, obra de Ferran Ruiz amb assistència del mateix Llamas. Aquest gol ha animat als visitants, que han començat a agafar el ritme al partit i han aconseguit dominar durant molts minuts del final del primer temps. La insistència, finalment, ha tingut premi i a falta d’1 minut pel descans un altre dels debutants del Natació Sabadell, Jonathan Iglesias, més conegut com a ‘Chato’, provinent del Monistrol Montserrat, ha anotat d’esperó i d’esquenes a porteria un gran gol signant l’empat a 2. A pocs segons pel final de la primera meitat, tots dos equips encara haurien pogut signar el tercer. La ocasió dels visitants, precisament de ‘Chato’ amb una gran rematada acrobàtica.

A la represa, tots dos equips han sortit molt ben ordenats, evitant errors i els primers minuts han sigut, novament, de tempteig. Als 5 minuts de joc de la segona meitat però, mala sort pels de Diego Blanco quan de rebot, novament Fontecha, ha avançat als locals. El gol ha posat nerviosos als nedadors, que en un errada en la sortida de la pilota han vist com els de Casas han transformat el quart. Un 4 a 2 que ha fet molt mal als de Sabadell, que els ha costat reaccionar i fins i tot haurien pogut encaixar un cinquè gol. Una rematada de cap acrobàtica de ‘Chato’ al travesser ha donat aire als visitants, que ho han provat amb el porter-jugador a falta de 3 minuts. Tot i fer circular la pilota ràpidament, el Natació no ha pogut gaudir d’ocasions molt clares degut a una bona defensa de l’Olímpyc. A falta de 40 segons però, Pep Girvent ha caçat el refús del porter a un xut d’un altre dels debutants visitants, Pau Machado provinent del Gràcia FS, i ha signat el 4 a 3. Tot i així, la reacció als últims segons s’ha vist tallada per un gol al segon pal dels locals en aprofitar un error al joc de 5. Un 5 a 3 que ja ha sigut definitiu.

Aquest proper cap de setmana, en l’estrena de l’equip a casa, els de Diego Blanco buscaran refer-se i començar a sumar. El proper dissabte a dos quarts de nou del vespre a Cal Balsach davant l’Hospitalet Bellsport.

Ernest Cardona no es pot estrenar amb un triomf

L’Escola Pia ha estrenat l’etapa Cardona amb una derrota. Dos minuts fatídics han condemnat als col·legials que ja pensen en el proper partit a casa per començar a mirar cap amunt. El match ha començat d’allò més bé pels interessos sabadellencs. Els de Cardona han pressionat molt bé la sortida de pilota local, fet que ha deixat pràcticament sense possessió als tarragonins. Amb el domini visitant doncs, les ocasions han començat a arribar i finalment, un cop jugats ja 15 minuts, l’Escola Pia ha anotat el primer gol de la temporada. Com no, de la mà de Pepe Font, màxim golejador del conjunt de Sabadell els últims anys. Amb el gol, l’equip no s’ha relaxat i ha seguit treballant en la pressió buscant el segon. Aquest cop però, la punteria no s’ha afinat i han perdonat massa. Tant, que a falta de 6 minuts pel descans, en una falta a la frontal els de Salou han transformat l’empat. Una diana que ha trastocat als visitants, que han abaixat la guàrdia permetent que la igualtat es convertís en protagonista fins al descans.

A la represa, el guió ha estat semblant: una Pia dominadora però excessivament erràtica de cara a porteria i un Salou replegat a camp propi esperant qualsevol oportunitat per crear perill al contracop. I la moneda, finalment, a 8 minuts pel final, s’ha decantat pel cantó local. 2 minuts horrorosos pels sabadellencs que han permès als tarragonins anotar fins a 4 gols. Un error defensiu i 3 contracops han deixat un contundent 5 a 1 a l’electrònic en només un parell de minuts. Amb aquest marcador, Ernest Cardona s’ha vist obligat a apostar pel porter-jugador. Estratègia que domina perfectament el conjunt de Can Colapi, però que en la línia del partit, no s’ha acabat de concretar de cara a porta perdonant nombroses ocasions. Tot i així, a pròpia porteria han transformat el 2 a 5 i Carles Comadran faltant dos minuts ha fet el 3 a 5. Massa tard però, per aconseguir la proesa i la botzina ha confirmat la derrota en l’estrena de la Pia a la Lliga 2016-2017 i l’estrena del nou ‘míster’ Ernest Cardona. A destacar però, el debut de Mosaab provinent del filial de Catgas Energia Santa Coloma amb el conjunt sabadellenc, una de les incorporacions d’aquesta temporada després de les baixes de Santi Sardà i Àlex Germán.

Un inici inesperat pel conjunt de Sabadell que malgrat tot, s’ha de tenir en compte que estrena entrenador després de 7 anys amb Donoso al capdavant i això sempre requereix un període d’adaptació. De ben segur doncs, que els jugadors d’Ernest Cardona es voldran fer forts a casa i començar a sumar de 3 en 3. La primera oportunitat per refer-se, el proper dissabte a casa davant el Barceloneta, conjunt que també ha perdut el primer partit de Lliga i també per 5 a 3. Ells però, a casa.

Olímpyc Floresta 5 – 3 Club Natació Sabadell
CN Sabadell: Jordi Hinojosa, ‘Chato’ (1), Álex Borrego, Pep Girvent (1), Jordi Lozano, Álex Llamas, Ferran Ruiz (1), Pau Puigdomènech, Pau Machado, Marc García, Marc Torras i Salva.

Salou Futbol Sala 5 – 3 Club Esportiu Escola Pia
CE Escola Pia: Jordi Font, Mosaab, Carles Comadran (1), Dani Castro, Jordi Torras, Oriol Comadran, Jordi Sardà, Pepe Font (1), Carlos Povedano, Llorenç Tarrés, Sergi Ruiz i Santi Bertolín.

Foto portada: un moment de la primera jornada: Autor: C. Domènech.