Penúltima jornada: derrota del Club i victòria de la Pia

• El Club Natació encaixa una nova derrota tot i fer un gran partit (3-5).

• L’Escola Pia supera el rècord de punts del club amb la victòria a Montcada (2-4).

El Club Natació cedeix a casa davant l’Olimpyc la Floresta tot i aconseguir dominar 3 a 2 a la segona meitat. L’Escola Pia torna a guanyar fora de casa, aquest cop a Montcada, i ja acumula 8 victòries seguides

Els nedadors han sortit a Cal Balsach amb el clar objectiu d’intentar sumar els 3 punts i donar una última alegria a l’afició. Davant un Olimpyc la Floresta que venia d’empatar contra Premià i de donar la campanada a camp del filial de Marfil, els de Sabadell han fet un molt bon partit, insuficient però per acabar, almenys, puntuant. En l’últim partit de la temporada a Cal Balsach, els nedadors han sortit amb molta intensitat i amb clares opcions per dominar el partit. Amb la possessió de la pilota, els d’Álvaro González han tingut algunes ocasions per obrir el marcador. Per la seva part, els visitants han creat perill de la mà de Pirata. Tot i la igualtat, al minut 9, Xavi Martín ha aprofitat un desajust defensiu dels nedadors per situar el 0 a 1 a l’electrònic. Sense baixar els braços però, els sabadellencs ho han seguit intentant i finalment en un contraatac Jaume Figueras ha aconseguit empatar el matx. Amb l’empat al marcador, la igualtat s’ha mantingut com a protagonista, amb un Club Natació ben ordenat i movent la pilota ràpidament. Un error d’Arnau Casabon a camp propi però, ha propiciat el segon dels de la Floresta obra de Ruben Bosch. Sense temps per a més, els dos conjunts amb marxat al vestuari amb victòria parcial visitant.

A la represa, els visitants han sortit molt endollats i han fet lluir el porter local Álex Marcos. Amb dues intervencions de molt mèrit, el porter nedador ha evitat el tercer dels visitants. L’1 a 2 s’ha mantingut i cap dels dos equips ha pogut imposar la iniciativa fins al minut 8, quan Arnau Casabon ha transformat, de penal, el 2 a 2. Amb l’empat de nou al marcador, els d’Álvaro González s’han mantingut molt ordenats en defensa i amb molt de perill al contraatac i només 2 minuts més tard, Marc García ha capgirat definitivament el marcador. El 12 dels nedadors ha aprofitat una passada llarga al contraatac de Jaume Figueras per fer el 3 a 2. La reacció dels florestants però, no ha tardat ni un minut a arribar. En un llançament de falta directa, desviat per un defensa, Ruben Bosch ha tornar a empatar. Amb el 3 a 3, les forces del Natació Sabadell han començat a fluixejar, fet que han aprofitat els visitants per fer el quart. Tot i el 3 a 4, els de Sabadell no han tirat la tovallola i ho han seguit intentat des de totes les posicions, sobretot de la mà d’un Pep Girvent molt actiu en la recuperació de la pilota. Tot i així, l’expulsió de Jaume Figueras per doble targeta groga a 3 minuts pel final ha esvaït quasi bé totes les opcions. Malgrat tenir una última oportunitat clara de Pau Puigdomènech, han sigut els florestants mitjançant Ruben Bosch, per tercera vegada, els que amb un gran gol a la sortida d’un córner han sentenciat el partit amb el definitiu 3 a 5. Amb aquesta derrota, el Club Natació Sabadell segueix a la cua de la classificació amb només 6 punts. El proper 9 de maig, la lluita per a aconseguir el segon triomf i tancar aquesta difícil temporada amb una victòria serà ben dura. Els d’Álvaro González visiten la pista d’un dels pocs equips que a hores d’ara encara es juga alguna cosa, ni més ni menys que a camp de l’Esparreguera, el penúltim classificat que, tot i així, encara té opcions de mantenir la categoria.

L’Escola Pia es venja de l’eliminació de la Copa Catalunya (2-4)

En l’última visita de la temporada, els col·legials han sortit a la pista del Montcada amb la premissa de seguir sumant de 3 en 3 i venjar-se de l’eliminació a la Copa Catalunya. Tant és així, que als primers minuts el màxim golejador de l’Escola Pia, Jordi Sardà, ja ha avançat als visitants en un contracop. Els locals però, s’han refet i amb la mateixa moneda, al contraatac, han aconseguit situar l’1 a 1 al marcador. Tot i així, els de Pedro Donoso molt insistents en atac han pogut, de nou, avançar-se al marcador gràcies a un gol al segon pal de Carlos Povedano. Amb l’1 a 2, i amb 10 minuts de la primera part encara per endavant, cap dels dos conjunts ha pogut imposar-se clarament i tot i haver-hi ocasions a totes dues porteries, el partit ha marxat al descans amb l’1 a 2 favorable als de Can Colapi.

A la segona meitat, els sabadellencs han sortit a controlar la possessió de la pilota. Tot i el domini però, els de Montcada han aconseguit l’empat en una recuperació aprofitant que el porter visitant Jordi Font estava molt avançat. Amb l’empat, l’Escola Pia ha posat una marxa més i el domini visitant s’ha incrementat. Gràcies al control del partit, a falta de 8 minuts Santi Sardà ha aprofitat una assistència d’Oriol Comadran per situar, novament, als col·legials per davant al marcador. Buscant la reacció, el conjunt de Montcada ha apostat pel porter-jugador. Tot i així, un gran treball defensiu dels Donoso no ha permès l’empat local i a més, Jordi Torras en una recuperació ha aconseguit fer el definitiu 2 a 4. Amb aquests 3 punts, el conjunt de Pedro Donoso acumula ja 8 victòries consecutives (des de l’última derrota a Pallejà) que els permet superar un dels objectius marcats un cop ja campions, el rècord de punts propis. Amb la victòria a Montcada, els de Can Colapi sumen ja 66 punts, un punt més que la temporada passada, que van acabar segons amb 65, i dos més que a la temporada 2012-2013, quan van acabar tercers amb 64 punts. Tot, a falta d’encara un partit per disputar. A més, els col·legials encara poden assolir alguns dels altres objectius, com per exemple, acabar sent l’equip més golejador i el menys golejat. Amb els 4 a Montcada, l’Escola Pia en suma 141, només superat pel Ripollet amb 145, i amb 89 gols en contra, segueix sent l’equip menys golejat de la categoria. Així doncs, a falta de l’últim partit de la temporada, el proper 9 de maig a casa davant el Sala 5 Martorell, els sabadellencs encara poden seguir trencant registres després de ser flamants campions.

Club Natació Sabadell 3 – 5 Olimpyc la Floresta

CN Sabadell: Álex Marcos, Jordi Lozano, Arnau Casabon, Wiki, Jaume Figueras, Pep Girvent, Marc García, Pau Puigdomènech, Marc Torras.
Olimpyc Floresta: Sandro Aguiló, David Oliva, Daniel Martí, Carles Jiménez, Martí Àngel, Ruben Bosch, Eduard García, Fernando Echeverría, Xavi Martín, Pirata, Guille Luid.
Gols: Xavi Martín (1-0, min. 9), Jaume Figueras (1-1, min. 14), Ruben Bosch (1-2, min. 17), Arnau Casabon (2-2, min. 28), Marc García (3-2, min. 30), Ruben Bosch (3-3, min. 30), Eduard García (3-4, min. 32), Ruben Bosch (3-5, min. 38).
Incidències: l’àrbitre ha mostrat la targeta groga al local Pau Puigdomènech i al visitant Guille Luid. A més, ha expulsat amb doble targeta groga al local Jaume Figueras.