Foto portada: un moment del partit. Autor: C.Domènech.

Un golàs de Jordi Torras dóna els tres punts als col·legials en el derbi

• L’Escola Pia ha fet fort el pavelló del carrer Garcilaso i suma la segona victòria seguida.

• Tot i fer un gran partit, el Natació Sabadell no aconsegueix rascar cap punt de Can Colapi.

Els dos conjunts sabadellencs de la categoria de bronze del futbol sala estatal han brindat un autèntic partidàs a la grada de la ‘bombonera’ del carrer Garcilaso amb tots els ingredients: gols, aturades, doble-penal, grans jugades individuals i col·lectives, tensió i, com no, polèmica

Venint de jornades completament diferents – Pia amb victòria contundent lluny de Sabadell i Natació amb derrota a casa – el derbi prenia molta importància, ja no només per la rivalitat en si, sinó per la necessitat de puntuar. Uns per començar a redreçar un mal inici de temporada i els altres per confirmar-se com a clars candidats a mantenir la categoria. La rivalitat s’ha traslladat també a les graderies, plenes a vessar, de seguidors de tots dos conjunts. Al parquet, el match no ha pogut començar més igualat. Tot i que ha pogut semblar que la possessió ha sigut pels locals, els visitants han anat intercalant pressió a camp contrari amb espera a camp propi que ha fet està en tensió als d’Ernest Cardona tot el partit. El protagonisme sens dubte però, per a la igualtat i, sobretot, la intensitat per part de tots els integrants. Es respirava en l’ambient la importància de la victòria més enllà dels 3 punts. Pràcticament a la primera ocasió clara del partit, ha arribat el primer gol als 4 minuts de joc. Una recuperació d’Oriol Comadran, li ha permès cedir la pilota a Jordi Sardà a la banda i aquest ha servit a Carlos Povedano que amb un xut ras ha superat Jordi Hinojosa. Tot i l’1 a 0, el Natació Sabadell no ha tardat a reaccionar i al cap de 3 minuts Jordi Lozano ha signat l’empat. El capità ha aprofitat una excel·lent passada aèria de ‘Chato’ i escurat en banda ha definit perfectament davant Jordi Font. L’1 a 1 s’ha mantingut durant gran part del primer temps i només ha gaudit d’algunes opcions més la Pia a les botes de Pepe Font i de Dani Castro però les seves rematades les ha aturat segur Hinojosa. Finalment però, a falta de 2 minuts pel descans una gran jugada individual precisament de Pepe Font ha trencat l’empat. El 5 de l’Escola Pia ha aprofitat una errada en la sortida de pilota nedadora i en una jugada individual per banda ha superat el seu marcador i molt escurat ha superat Hinojosa amb un xut ras. 2 a 1 i el partit ha marxat el descans després d’una primera part molt igualada, sense un dominador clar, però amb una Pia molt efectiva de cara a porteria.

A la represa, el Natació Sabadell ha sortit a per totes pressionant a camp contrari amb l’ambició de buscar l’empat quan abans millor, sense especular. Al minut de joc de la represa, Jordi Font s’ha lesionat i l’ha substituït Santi Bertolín. Tot i que els de Diego Blanco han seguit d’allò més intensos han sigut els d’Ernest Cardona els que han tornat a colpejar. Carles Comadran en una excel·lent jugada individual ha superat la seva marca, ha acabat descol·locant Marc Torras – que ha substituït Jordi Hinojosa al descans – i ha definit amb contundència. 3 a 1. Tot i el resultat, els nedadors han seguit creient i pressionant, conscients de que aquest cop el derbi estava molt igualat i la insistència ha tingut premi. Una sèrie de rebots han acabat provocant el gol en pròpia porteria de Carles Comadran. El 3 a 2 ha donat molt aire als visitants que s’han crescut i han pressionat encara més, sobretot de la mà d’un Ferran Ruiz, excel·lent en el treball de desgast i pressió. D’aquí han arribat els errors en la sortida de la pilota local que han provocat les ocasions precisament de Ferran Ruiz i ‘Chato’, la d’aquest últim ha acabat a la base del pal. La insistència novament ha tingut premi i als 6 minuts Lozano de nou ha signat l’empat. El capità ha superat la marca en un gran moviment de pivot i ha definit a la perfecció davant de Bertolín. Les coses s’han complicat per l’Escola Pia quan a falta de 8 minut han comès la cinquena falta i han entrat en bonus. Per més inri, als pocs segons, han comès la sisena. Doble-penal. Ho ha provat Álex Llamas – que ha vingut a jugar aquest partit just abans de marxar a la concentració amb la selecció espanyola sub-19 – però la seva rematada l’ha aturat segur Santi Bertolín. Amb el 3 a 3, cap dels dos conjunts s’ha conformat amb l’empat i la tensió ha començat a pujar, fent gaudir als espectadors d’un excel·lent partit de futbol sala. Amb la Pia en bonus i l’empat a l’electrònic, tot semblava acabar amb un punt per conjunt. Tot i que Oriol Comadran ho ha provat amb un potent xut exterior que ha resolt segur Marc Torras, ha sigut Jordi Torras qui ha resolt el partit per als col·legials. El 9 de l’Escola Pia ha rebut d’esquenes a porteria, s’ha girat amb un excel·lent moviment de pivot, ja marca de la casa, i amb un punxot ha col·locat l’esfèrica en tot l’escaire de la porteria nedadora. Golàs. Graderia, jugadors i banqueta han embogit amb el gol que ha avançat als locals i Torras ha reaccionat fent un petó a l’escut col·legial de cara a l’afició. El gol ha sigut un cop duríssim pels de Diego Blanco que tot i intentar-ho amb el porter-jugador ja no han tingut temps per reaccionar i la botzina ha confirmat la victòria col·legial en el primer derbi de la temporada. La graderia, plena, ha esclatat en aplaudiments per la victòria local, però també pel fabulós espectacle de futbol sala, i sabadellenc, que s’ha vist al parquet.

Després d’aquest derbi doncs, les posicions d’ambdós conjunts s’allunyen. Els de Diego Blanco cauen fins a la tretzena posició amb 10 punts, a només 3 de la zona perillosa, mentre que els d’Ernest Cardona es mantenen vuitens amb 17 punts, a 6 de la part alta – classificació per Copa del Rei – i a 7 del líder. Un derbi, que dóna moral als de Can Colapi i que significa, a més, la segona victòria consecutiva per seguir mirant amunt; i que, malgrat la derrota, deixa una excel·lent imatge del Natació Sabadell que ha tingut contra les cordes en diversos moments a l’etern rival i que només una genialitat de Jordi Torras ha pogut decidir. Els nedadors buscaran refer-se d’aquestes ensopegades i tornar a sumar en un partit força complicat. Tot i que tornaran a tenir el suport de l’afició a Cal Balsach, els de Diego Blanco rebran a tot un Bisontes Castellón, quart classificat amb 23 punts i l’únic conjunt encara invicte de la categoria amb 6 victòries i 5 empats. L’Escola Pia, per la seva banda, buscarà el tercer triomf consecutiu en una pista complicada com la de l’Hospitalet Bellsport.

Primera derrota d’un Grups Arrahona que segueix líder

Després de 8 jornades ha arribat la primera derrota dels sabadellencs. Després d’un empat i sis victòries consecutives, els arrahonistes han patit la primera ensopegada a la pista del Futsal Arenys. Els de Nobau no s’han trobat còmodes en cap moment sobre la pista durant la primera meitat i això s’ha traduït en ocasions i domini. Tals, que el resultat al descans ha sigut de 3 a 1 favorable a l’Arenys. El gol arrahonista obra de Raúl Prados. A la represa, la reacció del líder s’ha fet esperar, tant, que els locals han aconseguit eixamplar l’avantatja fins al 4 a 1. A partir d’aquí, Nobau se l’ha jugat amb el porter-jugador, i el domini i la possessió han estat els companys de partit dels de rosa ja fins al final. A falta de 6 minuts, conseqüència del domini en el joc de 5 visitant, Jaume Figueras ha retallat distàncies amb el 2 a 4. A falta de 3 minuts, jugada clau. L’àrbitre no ha xiulat un penal, que els visitants han vist claríssim hi hagués pogut suposar el 4 a 3 i d’aquí s’ha passat al definitiu 5 a 2 amb el gol que han anotat els del maresme en aprofitar un error en la circulació visitant. Així doncs, s’ha confirmat la primera derrota de la temporada dels arrahonistes, que malgrat tot no els desbanca de la primera posició de la taula. Això sí, esdevé un toc d’atenció per a que els de Nobau no baixin la guàrdia en cap partit ja que el Lloret s’ha situat co-líder amb el mateix nombre de punts. El proper encontre serà a la complicada pista del Sagarra, el diumenge a les 12 del migdia.

FITXES TÈCNIQUES:

Club Esportiu Escola Pia 4 – 3 Club Natació Sabadell

CE Escola Pia: Jordi Font, Oriol Comadran, Dani Castro, Carlos Povedano (1), Jordi Sardà, Pepe Font (1), Carles Comadran (1), Llorenç Tarrés, Jordi Torras (1), Sergi Ruiz, Adrián Castro, Santi Bertolín.
CN Sabadell: Jordi Hinojosa, Marc García, Pep Girvent, Álex Borrego, Ferran Ruiz, Jordi Lozano (2), Álex Llamas, ‘Chato’, Pau Puigdomènech, Álex Baldovi, Jesús Díaz, Marc Torras.
Gols: Carlos Povedano 1-0 (min. 4), Jordi Lozano 1-1 (min. 8), Pepe Font 2-1 (min. 18), Carles Comadran 3-1 (min. 22), Carles Comadran (p.p.) 3-2 (min. 23), Jordi Lozano 3-3 (min. 26), Jordi Torras 4-3 (min. 36).
Incidències: l’àrbitre ha mostrat la targeta als locals Jordi Sardà, Dani Castro i Jordi Torras i als visitants Pau Puigdomènech, Álex Llamas i Jordi Lozano.

Futsal Frankfurt Arenys 5 – 2 Grups Arrahona Studi Barcelona

G. Arrahona: Álex Marcos, David Feria, Francisco J. Venegas, Raúl Prados (1), Aitor Rodríguez, Lluís Masdéu, Albert Moya, Jaume Figueras (1), Arnau Huguet, Aitor Hermoso.