Una jornada menys, la mateixa situació a la Lliga EBA

El Sabadell Bàsquet perd contra el Quart de Girona en els últims cinc minuts tot i fer un bon partit. El Sant Nicolau, en canvi, torna a guanyar a la pista del Pardinyes de Lleida i segueix líder en solitari abans de rebre el Sabadell Bàsquet en el derbi sabadellenc de la propera setmana.

La informació sobre els partits de la Lliga EBA publicada a iSabadell es redacta amb la col·laboració dels departaments de comunicació dels clubs sabadellencs.

Sabadell Bàsquet 63 – 70 CB Quart

El Sabadell Bàsquet rebia un dels millors equips de la competició, el Quart, amb l’esperança de poder obtenir una victòria que els permetés tocar amb la punta dels dits la permanència a la Lliga EBA, i ho haguessin aconseguit de no ser pels darrers cinc minuts de partit.

Amb la reaparició d’Albert Vidal, que va anotar 28 punts, però sense poder comptar amb Ramirez, Devesa, Ollé, Andrés i Hernàndez, encara lesionats, ni amb Marc Mañés, desvinculat del club per motius personals, els sabadellencs van plantejar un partit molt seriós i li van posar les coses molt difícils als gironins. Les premises eren clares: intentar tenir el control del partit i defensar bé per disputar un partit amb pocs punts, ja que els jugadors amb més potencial ofensiu estan lesionats.

El mal inici de partit dels locals (12-21 al final del primer quart) es va corregir durant el segon i sobretot tercer període (parcials de 14-13 i 26-17, respectivament). A falta de cinc minuts, el Sabadell Bàsquet es va posar per davant en el marcador (58-57), però el cansament els va passar factura i un últim parcial de 5-13 els va fer perdre el partit.

La plantilla haurà de continuar lluitant per obtenir almenys una victòria més, que els permetria poder somiar amb la permanència.

Pardinyes de Lleida 66 – 93 Sabadell Sant Nicolau

Tot i ser líders en solitari des de fa algunes setmanes, el Sant Nicolau va sortir a la pista del Pardinyes sense confiar-se, disposats a guanyar l’enfrontament des dels primers minuts.

Els locals van defensar amb una zona 2-3 per intentar frenar l’atac grana, però els homes interiors dels visitants van combinar ràpidament i els exteriors van estar encertats des de la línia de 6,75 per avançar-se en el marcador (14-20 al final del primer quart).

En el segon període, els de Carles Ribot van intensificar la defensa per poder sortir ràpidament al contraatac i anotar cistelles fàcils que els van permetre augmentar la diferència de punts (27-42).

A la represa, el Pardinyes va sortir més concentrat que en la primera part i va estar més encertat a nivell ofensiu, però la bona circulació de pilota dels grana els va ajudar a mantenir la distància al marcador (49-68).

En el darrer quart, el Sant Nicolau va demostrar que vol seguir sent el líder en solitari de la competició i va mostrar la seva millor versió. Amb una defensa molt dura, que no permetia els lleidatans anotar amb facilitat, i amb un atac molt efectiu basat en contraatacs i llançaments de triples van aconseguir guanyar el partit amb comoditat (66-93).

Així doncs, nova victòria per un equip que gaudeix sobre la pista. A falta de quatre jornades pel final de la fase regular els grana continuen líders en solitari amb un balanç de 13 victòries i 3 derrotes

El proper dissabte a les 19h es viurà el derbi de la ciutat entre el Sant Nicolau i el Sabadell Bàsquet, dos equips que arriben amb dinàmiques molt diferents. Mentre que els que jugaran com a locals estan lluitant per l’ascens a la LEB, els visitants arriben en una mala situació classificatòria i estan lluitant per mantenir-se a la Lliga EBA.

Foto portada: El Sant Nicolau en una imatge d’arxiu.