Victòria col·legial i empat nedador abans del derbi

• L’Escola Pia acaba patint per endur-se un partit que tenia controlat (3-2).

• El Natació Sabadell treu un valuosíssim empat a Santa Coloma (2-2).

L’Escola Pia supera el Sala 5 Martorell i tot i tenir opcions de golejar, acaba patint per sumar els tres punts. Un Club Natació ple de baixes rasca un punt del desplaçament al camp del tercer classificat

Després de les victòries davant el Cerdanyola i a Eivissa, l’Escola Pia ha aconseguit la tercera victòria consecutiva per segona vegada aquesta temporada. Amb les baixes de Jordi Torras, sancionat, Jordi Sardà, lesionat, Sergi Ruiz i Mosaab els homes de Cardona han sortit al parquet de la ‘Bombonera’ del carrer Garcilaso davant un Sala5 Martorell molt tancat a camp propi, esperant les seves opcions al contracop. Amb aquest guió, l’empat a zero s’ha mantingut durant gran part del primer període. L’Escola Pia s’ha mostrat molt dominadora amb la possessió de la pilota, però no ha pogut acabar de concretar als últims metres. Finalment però, Carles Comadran ha aprofitat un greu error en la sortida de la pilota visitant per afusellar al porter martorellenc i obrir la llauna.

Amb l’1 a 0, tot ha sigut més còmode i els col·legials han gaudit de bones oportunitats, entre elles, una gran acció de pivot de Carlos Povedano que ha acabat a la fusta. A falta de poc menys de dos minuts pel descans, s’ha fet justícia al què s’estava veient al parquet i Dani Castro ha aprofitat una assistència d’Oriol Comadran per fer amb una subtil vaselina el 2 a 0 amb el què tots dos conjunts han enfilat camí de vestidors. A la represa, el domini local encara s’ha accentuat més. Tot i així, l’última passada o la rematada no s’ha acabat de concretar i els de Cardona han perdonat nombroses ocasions per fins i tot golejar. Tot i així, a l’equador del segon temps el visitant Malik ha vist la segona targeta groga i ha estat expulsat. Els de Can Colapi han aprofitat la superioritat i Pepe Font al segon pal ha fet el 3 a 0. Amb aquest marcador, tot ha semblat anar de cara i fins i tot es podia creure en una golejada relativament fàcil. Com es diu habitualment però, qui perdona ho acaba pagant. Després de perdonar nombroses ocasions, els de Sabadell han vist com els martorellencs han aconseguit anotar el 3 a 1 a la sortida d’un córner a falta de quatre minuts pel final.

Un gol visitant que ha arribat després que Santi Bertolín salvés dues bones opcions pels de Martorell. El 3 a 1 ha animat als visitants que ho han seguit intentant i el què si que han aconseguit és forçar la sisena falta dels locals. Des dels 10 metres no han fallat i a falta de més d’un minut pel final han situat un perillós 3 a 2. Sense jugar-se-la amb el porter jugador, els de Valtinho han seguit insistint i fent patir als de Cardona. Finalment però, una bona defensa col·legial i una gran actuació de Bertolín han mantingut el 3 a 2 fins que ha sonat la botzina i ha assegurat els 3 punts pels sabadellencs. Un triomf que manté als col·legials cinquens amb 43 punts. Cinc menys que els quarts i a 14 de les posicions de Copa. Un objectiu que matemàticament encara es possible però virtualment és extremadament complicat donat que queden 15 punts per disputar-se. De totes maneres, una victòria amb moltes baixes que dóna bones sensacions al conjunt de Can Colapi per al derbi del cap de setmana vinent davant el Natació Sabadell.

Punt importantíssim del Club Natació per a seguir mirant amunt

Després de la golejada rebuda a casa davant el líder, els homes de Diego Blanco els ha tocat encarar la segona parada del ‘tourmalet’ a Santa Coloma. En una de les pistes més complicades de la categoria, com és la de la Unión Santa Coloma, tercer classificat, el Club Natació Sabadell, ple de baixes – sense Marc García, Álex Baldovi ni Salva lesionats, i amb la baixa més que sensible d’Álex Llamas, màxim golejador de l’equip, que ha estat disputant la fase final del campionat d’Espanya de seleccions amb la selecció catalana sub-19. Campionat del qual, novament, n’ha sigut campió – ha arrencat un punt valuosíssim. Al parquet, el match ha començat d’allò més embogit amb anades i vingudes constants i amb un gol matiner del local Peluca.

Amb l’1 a 0, els de Sabadell s’han tancat a camp propi i molt ben ordenats han fet un treball defensiu excel·lent. Als pocs minuts, a més, han pogut trobar porteria. El juvenil Èric ha fet un gran partit com a pivot baixant moltes pilotes llargues, i en una d’aquestes jugades el juvenil s’ha desfet de la seva marca i després de driblar al porter local ha transformat l’empat pels nedadors. Golàs. L’1 a 1 ha donat aire als de Diego Blanco que a les poques jugades ha trobat l’1 a 2. Xato ha rebut una paral·lela i en banda ha creuat un potent xut situant el segon dels sabadellencs. Amb l’1 a 2 i els de Javi Rodríguez amb 5 faltes, els visitants han disposat d’un doble penal abans del descans. La rematada des dels 10 metres d’Álex Borrego però, no ha trobat porteria i els equips han enfilat camí de vestidors amb l’1 a 2 a l’electrònic. A la represa, el guió s’ha mantingut amb un Natació Sabadell tancat a camp propi i una Unión amb el domini de la possessió. Aquest cop però, els colomencs han posat una marxa més en el seu joc i han començat a gaudir d’ocasions per a fer l’empat. Tot i que els de Diego Blanco han aguantat les embranzides locals a pocs minuts pel final un xut creuat en banda ha acabat entrant a la porteria nedadora. 2 a 2.

Amb l’empat al marcador, els últims minuts de partit han estat una autèntica bogeria. Els de Javi Rodríguez han gaudit d’ocasions molt clares per fer el tercer, fins i tot una pilota al pal, però la sort ha acompanyat als visitants. Ni amb el joc de cinc han aconseguit anotar els locals, que han tornat a enviar una nova pilota a la fusta. El Club Natació però, l’ha tingut també per a fer el gol de la victòria en un llançament de camp a camp després d’un error en el joc de cinc però la rematada l’ha salvat sota pals un defensa local. Tot i les nombroses ocasions claríssimes a totes dues porteries els minuts s’han consumit sense que el marcador s’hagi mogut més i la botzina ha confirmat un més que valuós empat.

Plens de baixes, els de Diego Blanco han sumat un punt a Santa Coloma que els manté en la novena posició a vuit punts del descens i a 15 per disputar, i el més important amb dues de les quatre parades del ‘tourmalet’ jugades, el Natació Sabadell es pot considerar virtualment salvat. Aquest proper cap de setmana a Cal Balsach disputaran la tercera i més interessant. Club Natació Sabadell – Escola Pia. Probablement, un dels derbis més igualats dels últims anys.

El Grups-Arrahona segueix a velocitat de creuer camí del títol (5-1)

El líder de la Divisió d’Honor del futbol sala català és encara més líder. Sisena victòria seguida pels de Jordi Nobau i 79 gols a favor en 19 partits jugats. Al parquet de Sol i Padrís, el que fou el rival en la lluita per l’ascens a la Divisió d’Honor dels arrahonistes la temporada passada, el Premià de Dalt ha sorprès als líders obrint la llauna en una falta indirecta als set minuts. Un gol que ha posat les piles als sabadellencs que han posat una marxa més en el seu joc. Amb la intensitat, ha arribat el domini i les ocasions. Finalment a tres minuts pel descans, una bona jugada d’Aitor Rodríguez ha significat l’empat a u amb el què el match ha arribat al descans.

A la represa, els de Premià han sortit a per totes, pressionant molt amunt i gaudint d’ocasions força clares. Els de Nobau però, s’han sabut defensar i als sis minuts Lluís Masdéu ha aconseguit transformar pels de casa. sis minuts més tard, al 32, novament Lluís Masdéu ha fet el 3 a 1. Un gol que ha donat molta confiança als sabadellencs i els ha permès millorar molt el seu joc i frenar la intensitat dels del maresme. Tant, que amb el pas dels minuts els locals han sentenciat amb el 4 a 1. Un xut de Jaume Figueras, que desviat per un rival ha acabat col·lant-se a la porteria visitant. Amb aquest marcador els de Premià ho han provat amb el porter-jugador però no han aconseguit desfer la defensa arrahonista i Aitor Rodríguez ha pogut aprofitar un error en el joc de cinc per anotar el definitiu 5 a 1. 3 punts que situen encara més líder l’equip de Jordi Nobau. Un Grups Arrahona que es mostra com un dels més seriosos candidats al títol. Resten 21 punts per jugar, set finals per a assolir l’objectiu. La primera de les set, aquest proper diumenge a Pineda de Mar.