Victòria de prestigi del primer equip de futbol sala del Natació Sabadell

• El Club Natació suma tres punts a Cerdanyola i surt de la zona perillosa (3-6).

• Tercer triomf lluny de Cal Balsach del Natació Sabadell.

Victòria balsàmica pels de Diego Blanco que aconsegueixen endur-se els 3 punts de Cerdanyola, pista complicada on, entre d’altres hi ha caigut la Pia, i els permet seguir lluitant per l’objectiu de la permanència

Venint de la derrota davant el Castellón, actual líder, a casa i situats en zona perillosa, els homes de Diego Blanco necessitaven, i cada cop més, recuperar el camí dels 3 punts per no quedar encaixats a les últimes places. Finalment, després de 4 partits seguits perdent, han aconseguit tornar a sumar 3 punts. Tot i així, la cosa no ha començat d’allò més bé pels de Sabadell, que han sortit adormits i als 2 minuts en una jugada de córner han vist com el Cerdanyola ha obert la llauna. L’1 a 0 ha fet reaccionar als visitants que s’han posat les piles i el partit s’ha igualat. Sense un dominador clar, s’han pogut veure ocasions a totes dues porteries. Bones aturades de Salva, que fins i tot ha provat una rematada de camp a camp que ha fet lluir al porter local; i la falta de punteria dels nedadors han mantingut l’1 a 0 fins a l’equador del primer temps quan ha aparegut ‘Chato’.

Un dels gols de 'Chato'. Autor: Cesc Domènech.
Un dels gols de ‘Chato’. Autor: Cesc Domènech.

El 5 dels sabadellencs ha començat el seu festival particular amb un autèntic golàs de volea, marca de la casa, situant l’empat. No content amb això, 2 minuts més tard, el mateix ‘Chato’ ha capgirat el marcador amb una vaselina preciosa a la banda que ha aixecat els aplaudiments dels seguidors visitants. Tot i l’1 a 2, el partit s’ha mantingut d’allò més igualat i l’ha tingut Álex Llamas en la seva jugada individual per banda, o també per dins amb un xut que passat ben a prop de l’escaire; però també ha pogut fer l’empat el Cerdanyola, però una de les rematades ha anat al pal i incomprensiblement han fallat un segon pal claríssim a porteria buida. Qui perdona, diuen,  ho acaba pagant, i és que a falta d’1 minut pel descans, amb molta fortuna, Pep Girvent ha fet el 3 a 1. El 9 nedadors ha rematat com ha pogut una pilota elevada que, mossegada i amb entrebanc del porter local inclòs, ha acabat traspassant la línia de gol tot i les protestes locals. L’encontre ha marxat al descans amb una nova pilota al pal dels de Cerdanyola.

Gran partit de ‘Chato’ amb un hat-trick

A la represa la pel·lícula ha canviat bastant. Els locals han sortit més endollats i durant força minuts han tingut tancats als de Sabadell que els ha costat molt sortir de camp propi amb la pilota controlada. Amb el domini, als 5 minuts de la segona meitat els locals han retallat distàncies. El 3 a 2 però, com a la primera meitat, ha fet reaccionar als de Diego Blanco que han sortit de la cova i han començat a gaudir d’ocasions, com un u contra u que li ha tret el porter local a Llamas. Al 33 però, Pep Girvent ha donat tranquil·litat als de Sabadell. Girvent ha superat la seva marca en banda i al porter i pràcticament sense angle ha signat el 2 a 4. La tranquil·litat però, no ha durat més d’un minut, ja que el Cerdanyola en una gran combinació col·lectiva ha fet el 3 a 4 i ha tocat patir. S’han pogut notar nervis per part de tots dos conjunts i ocasions força clares a ambdues porteries. Una gran aturada a un segon pal clar de Ferran Ruiz ha evitat el cinquè i una gran aturada de Salva ha evitat l’empat. A falta de 2 minuts pel final però, per fi ha arribat la tranquil·litat definitiva pels de Diego Blanco. En una jugada amb rebots, li ha arribat la pilota a ‘Chato’ davant de porteria que no ha fallat per situar el 3 a 5, donar seguretat als seus i signar el seu particular hat-trick. Gran partit el del 5 dels nedadors. El Cerdanyola s’ha vist obligat a apostar pel porter-jugador i tot i fer circular bé la pilota no ha aconseguit mai arribar a poder rematar en condicions, gràcies a la contundent i ordenada defensa visitant. Finalment, qui sempre hi va i qui més pressiona, Ferran Ruiz, ha fet el definitiu 3 a 6 de camp a camp a falta de només 16 segons que ha tancat el partit.

Aquest triomf deixa als nedadors amb 13 punts, tretzens a la classificació a tres punts de la zona perillosa i a quatre d’un bon grapat d’equips de mitja taula, inclosa l’Escola Pia, que encapçala l’Olleria, setè amb 18 punts. El cap de setmana vinent, i per tancar l’any, el Natació Sabadell rebrà a casa un dels rivals més directes en la lluita per la permanència, el Peña Deportiva d’Eivissa. Clau sumar aquests 3 punts per recuperar les bones sensacions a Cal Balsach, allunyar-se més del descens i acabar l’any amb un triomf i d’una forma més que positiva.