Foto portada: un dels llançaments de penal. Autor: CN_Sabadell via Twitter.

Un altre cop els penals

El Club Natació Sabadell s’ha buidat en la competició final davant el Kirishi rus, però torna a casa amb el disgust de no haver aconseguit la seva cinquena Copa d’Europa, que se li resisteix un any més. Els penals, una mena de loteria primitiva, ha eliminat a les noies de David Palma dels llorers del títol continental, però, sense voler justificar res, el mateix partit jugat a Sabadell o a Catània no hagués tingut el mateix desenvolupament, i que consti que diem desenvolupament. I és que en alguns moments les exclusions no han afavorit a Sabadell, quan les russes incorrien en clares faltes punibles.

Amb pilota per al Sabadell en l’inici, no es va poder resoldre el primer atac i es va desaprofitar l’exclusió de Soboleva. Marca Krimer el 0-1, però Neushul va igualar a 1. Bon estira i arronsa del primer quart que va concloure en empat. En el segon les millors llançadores russes Rizkova i Soboleva van situar el marcador al seu favor. Hi havia temps.

Can Gambús

Al tercer període Anna Espar i Olga Domènech recuperen el control, empat a 5, només un gol d’Ivanova permet a les russes anar a la banqueta amb un lleuger avantatge. El quart definitiu empat a 6 de Neushul i avantatge per al Sabadell de Bea Ortiz 7-6, de nou les russes empaten a 7 i Rizkova a una mica més d’un minut posa per davant el marcador transformant un penal. Moment clau del partit, que resol Neushul, a menys de 45 segons per al temps reglamentari i després de fallar el Sabadell un altre càstig màxim amb què es va sancionar a Ivanova.

Anàvem a la tanda de penals. Estaven entrenades, però, la pressió del moment converteix aquests llançaments en una loteria. I una de les nostres millors jugadores, Judit Forca, veu com la portera russa anula el seu tir. Maica Garcia transforma el següent, però Prokoffyeva sentencia definitivament.

Un gran equip, l’Astralpool Sabadell, s’ha vist superat per un altre gran conjunt, el Kirishi. David Palma ho va dir clar al final, demà ens aixecarem i tornarem a entrenar amb força per als propers reptes.

CN Astralpool Sabadell: Laura Ester, Mati Ortiz, Anni Espar (2), Bea Ortiz (2), Gisella Farre, Paula Leiton, Marina Cordobés, Maica García (2), Pilar Peña, Kiley Neushul (4), Olga Domenec (2), Judit Forca i Ainara Farre.
Kinef Kirishi: Ana Karnaukh, Tatiana Zubkova (1), Ekaterina Prokofyeva (1), Anastasía Simanovitx (1), Anastasía Dichenko (1), Kesinila Krimer (2), Bella Khamzaeva (1), Ekaterina Kirilecheva, Ekaterina Iakuscheva, Eugenila Soboleva (1), Eugenia Ivanova (1), Donaria Rizhkova (4), i Anastasía Symikova.
Àrbitres: Markopoulou (Grècia) i Mataché, (Romania)
Parcials: 3-3, 0-2,2-1 i 3-2