Foto portada: el regidor Lluis Perarnau, la tinent d'alcalde Marisol Martínez i l'alcalde, Maties Serracant. Autor: J.d.A

Pla per captar inversions, esdeveniments i talent

L’ajuntament de Sabadell aprovarà previsiblement el proper dijous la seva estratègia d’acció exterior per situar-se com una ciutat europea de “referència”. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, manté que es volen captar “inversions, esdeveniments i talent” de la mà de la trentena d’entitats que tenen vocació internacional. 

Serracant assegura que s’han alineat les línies d’actuació i les prioritats per mostrar la ciutat de portes enfora, una de les debilitats que agent rere agent troben que té Sabadell. “No hi havia cap planificació”, es queixa l’alcalde.

El nou pla té set línies estratègiques i 25 d’actuació. Passa per alinear l’acció municipal en la nova Oficina de Projectes Estratègics i per a Projectes Europeus i Internacionals. Tot de la mà del teixit que treballa de Sabadell enfora, com l’Orquestra Simfònica del Vallès, Agrupació Astronòmica de Sabadell, l’ESDi, l’Aeroport Barcelona-Sabadell, el Club Natació, el CIESC o l’Institut Català de Paleontologia. I amb mirada vallesana, d’Àrea Metropolitana del Vallès (malgrat que formalment no existeixi cap institució que en pugui fer aquestes funcions).




“Només aquesta regió ja és un potencial de primer grau dins l’Estat, més que algunes comunitats autonòmes. Hem de superar el localisme i en aquesta línia ja col·laborem per exemple amb Sant Quirze o amb Barberà”, segueix l’alcalde.

“Tenim espais de gran potencialitat per establir activitats per ser referents a escala internacional”, manté l’alcalde. Una de les mesures previstes és demanar la connexió directa en tren amb l’Aeroport del Prat.

Foto portada: el regidor Lluis Perarnau, la tinent d’alcalde Marisol Martínez i l’alcalde, Maties Serracant. Autor: J.d.A.

Comments are closed.