13 idees del PSC al voltant de la cultura

El candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya a l’alcaldia, Josep Ayuso, vol crear l’Ateneu Sabadellenc al Teatre Principal. Així vol obrir l’equipament teatral a l’activitat diària, permetent exposicions, presentacions de llibres o concerts de petit format. És una de les propostes culturals que Ayuso i membres de la seva candidatura han presentat aquest dilluns.

Ayuso ha estat acompanyat per la número 2 del PSC, i una de les novetats a la llista socialista, Carme Folch (vinculada a Sabadell Sardanista) i pel regidor Lluis Monge, que va ser regidor de Cultura en el mandat 2007-2011. Així els socialistes han presentat diferents propostes:

1. El projecte de Ciutat Museu: volen aprofitar el passat tèxtil de la ciutat per fer rutes i circuits culturals per conèixer el patrimoni d’aquesta indústria. Ciutat Museu passa per fer un itinerari en espais no necessàriament museístics sinó que poden tenir altres usos.

2. El Vapor Pissit com a centre cultural: una de les eternes promeses culturals és l’anomenat Museu Tèxtil. Ayuso proposa situar-lo al Vapor Pissit, una part del qual va ser rehabilitat per a tal efecte fa uns anys. Ayuso vol convertir l’antiga fàbrica en un Centre Cultural, que també tindria un auditori, sales d’assaig i la nova Escola de Teatre per Adults.

3. S’elaborarà un pla director de la Gestió del Patrimoni Municipal. També es crearà la Taula de Cultura, com un òrgan de participació.

4. Es reclamarà (com va aprovar el ple) a la Generalitat que rehabiliti l’antiga Maternitat, al carrer de l’Illa. Ayuso vol rehabilitar també el Vapor Turull, molt en precari després d’un incendi, la Casa Grau (a la plaça del Gas) i buscar un ús per a l’edifici de Correus a la Via Massagué.

5. L’Ateneu Sabadellenc al Teatre Principal. El PSC convertirà el Teatre Principal en un equipament cultural obert a la ciutat amb una biblioteca que aglutini el material especialitzat sobre teatre. Hi hauria aules, auditori i sala d’exposicions.

Pot tenir cabuda per temes tan diversos com el teatre, la literatura, la fotografia, la pintura, la música, les humanitats… tot obert a la ciutat i a les seves entitats i que aprofiti la proximitat i la influència de la universitat», ha afegit Ayuso.

6. Carnet cultural amb taquilla inversa: es crearà una nova forma de fidelització, apostant pels descomptes i avantatges, com entrades a preu molt reduit tres hores abans de l’espectacle.

7. Creació d’hotels d’entitats repartits per la ciutat. Es crearà l’Oficina de les Entitats.

8. Canvis al 30 Nits: el PSC redefinirà el festival cultural d’estiu, el 30 Nits. Les activitats començaran abans, al maig, i acabaran al juliol, però es concentraran els caps de setmana. D’altra banda, asseguren que potenciaran un festival cultural a l’agost, ‘Viu l’agost a Sabadell’.

9. Xarxa de Teatres Municipals del Vallès: es buscaria així cooperar i treballar de forma conjunta amb altres teatres de la comarca per millorar l’oferta.

10. Ceba Sound Festival: un cap de setmana anual de concerts combinant grups sabadellencs, catalans, espanyols i europeus. Es buscarà repercussió econòmica i turisme.

11. El PSC voldria reactivar el premi Pere Farran de fotografía, de la mà de les entitats, i refundar els concurs vinculats a l’Aplec de la Salut i la Festa Major.

12. Art al carrer: es farà un pla per portar les escultures del fons del Museu d’Art a la via pública. Es dedicarà una sala del Museu d’Art als artistes locals.

13. Es vincularan les biblioteques publiques amb altres centres bibliotecaris de la ciutat, com la de l’Acadèmia Catòlica o la de la Fundació Bosch i Cardellach.

One Comment