5 mesos Assemblea. Autor: David B.

300 persones recorden els cinc mesos de presó de Cuixart i Sànchez

Com cada dia 16 de mes des del passat octubre, diversos centenars de persones s’han concentrat a la plaça del doctor Robert per denunciar l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC, el sabadellenc Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. En aquesta ocasió, s’hi han concentrat unes 300 persones. 

El 16 d’octubre Sànchez i Cuixart van entrar en presó preventiva per ordres de la jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela. Cinc mesos després hi segueixen, sense judici ni molt menys sentència. Estan sent investigats per rebel·lió i sedició, en una investigació que serà llarga. Malgrat els recursos judicials per intentar que sortissin de presó, els tempos s’han alentit i fa setmanes que no s’albiren opcions de sortir de Soto del Real a curt termini, on estan reclosos.

Mira (Òmnium): “l’estil a por ellos ens està colonitzant”

La concentració d’aquest divendres arriba després d’un nou registre a la seu d’Òmnium a Barcelona. La president d’Òmnium Cultural a Sabadell, Teresa Mira, ho ha contextualitzat en l’intent de colonització de l’Estat espanyol: “ens hem convertit en una colònia. Som una colònia i tenim quatre ostatges a la presó per representar els anhels d’un poble. Ells alimenten l’estil a por ellos, la insígnia dels que van votar Cs, PP, guerristes i altres productes lerrouxistes”.

Mira ha avisat que “la poca gent a Espanya que ha aixecat la veu té cada cop més valor perquè segurament d’aquí poc els aplicaran l’estil a por ellos“. Així mateix, ha demanat ja un “govern de concentració” per dir que “ja n’hi ha prou”. L’acte s’ha acabat amb la lectura del manifest, el Cant dels ocells al violoncel i l’Himne Nacional de Catalunya.

Foto portada: un moment de la concentració. Autor: David B. 

Comments are closed.