Foto portada: la façana de l'Ajuntament, aquest migdia. Autor: David B.

A més de la pancarta, s’il·luminaran tres llaços grocs en record dels presos

La Junta electoral de zona de Barcelona ha ordenat aquest diumenge a l’ajuntament de Barcelona que retiri la pancarta ‘Llibertat presos polítics’ que penja del balcó consistorial. A Sabadell n’hi ha una igual però, fins el matí d’aquest dilluns, no ha arribat cap notificació a la plaça Sant Roc.

De fet, a més de la pancarta referida als “presos polítics”, s’afegiran tres llaços il·luminats amb llum groga en solidaritat amb els vuit consellers cessats de la Generalitat i els presidents de l’ANC i Òmnium. Els llaços s’ubicaran a l’edifici consistorial, la Torre de l’aigua i el centre cívic de Torre-romeu, i s’il·luminaran cada vespre. En els darrers dies, a més, s’han instal·lat adhesius amb llaços grocs a equipamens culturals i socials, com els teatres (La Faràndula, Principal), centres cívics i biblioteques.

Sense requeriment sobre la pancarta

Fonts municipals han confirmat a iSabadell que no ha arribat cap requeriment ni notificació de la Junta Electoral al voltant de la pancarta que penja de l’edifici consistorial cap a la plaça Sant Roc. La pancarta es va penjar després que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart entressin en presó preventiva per ordre de l’Audiència Nacional.

En canvi, a Barcelona la Junta Electoral ha ordenat al consistori que la faci despenjar. Una decisió que el govern de Barcelona en Comú acata malgrat no compartir-la. La decisió de la Junta Electoral s’amplia també a tots els eslògans i cartells penjats a edificis i dependències municipals. Després d’un recurs presentat per Ciutadans, l’organisme electoral provincial ha recordat al consistori que hi ha diversos partits que concorren a les eleccions del 21 de desembre amb candidats que actualment estan a presó (en referència a ERC i el PDeCAT) i que recullen la seva llibertat en el seu programa electoral. Per aquesta raó, la Junta electoral considera que la pancarta i qualsevol símbol similar trenquen la “neutralitat institucional” que ha de presidir el procés.

Retirada a Mataró

A l’ajuntament de Mataró, segons informa Capgròs, ERC va penjar fa un parell de dies una pancarta similar per fer complir un acord de ple. Aquest dilluns, l’alcalde socialista del municipi, l’ha fet retirar.

Foto portada: l’edifici consistorial, amb la pancarta. Autor: David B. 

Comments are closed.