Foto portada: antiavalots de la Policia Nacional a l'escola Nostra Llar. Autor: David B.

Antiavalots, vidres trencats i trets a l’aire, a l’escola Nostra Llar

La Policia Nacional ha reprimit amb duresa l’inici del referèndum a l’escola Nostra Llar de Sabadell, on tenia previst votar a les 9.30 hores la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. Minuts abans d’iniciar-se la votació, agents antiavalots de la Policia han arribat a Sabadell amb un grup de furgonetes.

Els agents han intentat accedir al centre, en un moment on hi havien unes 300 persones al carrer, i davant la negativa dels voluntaris, han entrat a l’escola trencant un vidre. S’han produït empentes, algun cop de porra, s’han sentit trets a l’aire, probablement pilotes de goma, i han identificat els voluntaris. Mentrestant a dins del centre educatiu s’escoltaven cops. Des de fora només es pot veure el vidre trencat. Els assistents han vist ambulàncies a la zona, en els minuts posteriors.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell (segona autoritat de Catalunya després del president de la Generalitat) tenia previst votar al Nostra Llar a les 9.30 hores. Davant l’actuació policial, Forcadell no ha pogut votar. S’ha desplaçat a l’IES Escola Industrial, però a causa dels problemes tècnics, tampoc ha pogut votar, i ha abandonat el centre educatiu. Finalment Forcadell ha votat en un altre centre, com ella mateixa acaba de fer públic a Twitter.

Al Nostra Llar, després de l’expeditiva entrada policial, els ciutadans concentrats al carrer han fet recular a la Policia Nacional en un moment de màxima tensió, amb un parell de tirs a l’aire inclosos, que han estat respostos pels concentrats amb aplaudiments i l’entonació del Cant dels Segadors. Inserim el vídeo difòs a Twitter per @laia_anes.

Així mateix, els antiavalots han hagut de recular tot la Ronda Ponent i la Rambla d’Ibèria, on tenien el dispositiu de furgonetes estacionades. Ho han fet a crits de ‘Els carrers seran sempre nostres’ i ‘No feu por’ amb més trets a l’aire.

Intent de reprendre la normalitat

Mitja hora després de marxar la Policia Nacional de l’escola Nostra Llar, l’organització del referèndum intentava iniciar les votacions a l’escola, mentre centenars de persones feien cua al carrer Calderón per poder votar a la vegada que voluntaris donaven instruccions per organitzar-se.

Escola oberta

Des de divendres a la nit, l’escola havia estat oberta per voluntaris, pares i mares de l’escola, que hi han fet activitats fins aquest diumenge a la nit. Aquest matí s’han presentat els Mossos d’Esquadra a l’espai. Han obert una acta i han marxat. Tot, però, abans de les 9 del matí, inici previst de les votacions, i abans de l’arribada de la Policia Nacional al carrer Calderón.

Foto portada: agents de la policia, aquest matí. Autor: David B. 

Comments are closed.