Foto portada: Baños i Fernández, aquest dijous. Autor: David B.

Antonio Baños (CUP): “no volem salvadors ni de Vallecas ni de Pedralbes”

  • 500 persones van assistir a l’acte precedit per una manifestació.

  • David Fernàndez i Antonio Baños repliquen les declaracions de Pablo Iglesias a Rubí.

L’auditori de carrer de Lacy es va quedar petit per a l’arrencada de la campanya a nivell nacional de la Candidatura d’Unitat de Popular (CUP), que va estar precedit per una manifestació.

La marxa va partir de la plaça Creu Alta, a la marxa en la que van participar unes 200 persones es corejaren lemes com ara “anticapitalistes”, “visca la lluita feminista” o “independència, socialisme i feminisme”. De fet, els manifestants no van poder entrar a l’auditori, que ja estava ple. En principi, l’acte s’havia de celebrar a la plaça del Gas, però l’amenaça de pluja va fer que, a última hora es traslladés en un local tancat.

Municipalisme transformador

Després d’una breu actuació musical del grup Every night i sota el lema Governem-nos van prendre la paraula les regidores de la Crida per Sabadell, Miriam Ferrándiz i de la COP de Ripollet, Pilar Castillejos. La primera va referir-se a “l’assalt a les institucions” de la formació de l’esquerra independentista a les passades municipals i va explicar que l’estratègia de transformació social i nacional de la CUP passa per la simbiosi entre la presència en les institucions i la lluita dels moviments socials al carrer.

La manifestació, al seu pas pel Passeig. Autor: David B.
La manifestació, al seu pas pel Passeig. Autor: David B.

Castillejos va donar les dades del gran avenç realitzat per l’esquerra independentista a les darreres municipals on han passat de 16 a 47 regidors, estan presents en els governs municipals de ciutats tan importants com Badalona, Sabadell, Cerdanyola o Ripollet, tenen representació en la Diputació de Barcelona i han passat d’un a cinc portaveus al Consell Comarcal del Vallès Occidental. La regidora de la CUP va emfatitzar el protagonisme dels ajuntaments en el procés constituent de ruptura amb l’Estat espanyol i amb les estructures econòmiques del capitalisme.

Fernández i Baños

Després d’un breu interludi musical, van intervenir l’anterior i l’actual caps de llista de la CUP al Parlament de Catalunya, David Fernández i Antonio Baños. Fernández va iniciar el seu parlament amb una referència elogiosa a “Sabadell la roja” que va protagonitzar la ruptura democràtica a la Transició de la qual va ser actor i testimoni el recentment desaparegut Xavier Vinader.

Va replicar, sense esmentar-lo, a Pablo Iglesias que al míting de Rubí va apel·lar als fills dels andalusos i extremenys a treure el seu orgull de barri i fer fora a Artur Mas, per defensar la” pluralitat” del poble català. Fernández va advocar per què el 27S com una gran “oportunitat històrica” per, mitjançant un procés constituent, acabar amb la corrupció i la dictadura dels mercats, així com per endegar un procés de la recuperació de la sobirania política, econòmica i popular.

L’acte va concloure amb l’intervenció d’Antonio Baños, periodista com Fernández i dirigent de l’entitat Súmate que aplega a independentistes d’origen espanyol, qui també va respondre sense citar-lo a Pablo Iglesias, a l’afirmar que “tots som catalans i nosaltres no triem qui és català” i que “no volem salvadors ni de Vallecas ni de Pedralbes”. Baños va assegurar a partir del 28 de setembre no s’haurà de triar sobre l’opció sexual i els cossos seran sobirans, tampoc s’haurà de triar entre gana i guerra, ni entre feina i dignitat. Així mateix va afirmar que “no pagarem el deute” i que “expulsarem als racistes i feixistes del Parlament i dels carrers”. També va defensar una sanitat i una educació pública, universal i gratuïta de qualitat.

El míting va finalitzar amb el cant de la Internacional que va seguir dempeus una part del públic i de Els Segadors que va ser corejat per tot l’aforament.

Foto portada: Baños i Fernández, aquest dijous. Autor: David B.

Comments are closed.