Foto portada: Artur Mas al Teatre Principal, aquest dijous. Autor: David B.

Arenga de Mas per mobilitzar el sobiranisme el 20D

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha demanat el vot per Democràcia i Llibertat a les eleccions generals per “mantenir el pols” a l’estat espanyol després de les eleccions al Parlament del 27 de setembre.

“No tenim Tribunal Constitucional, ni Estat, ni poder exteriors. Només tenim la força del vot però això els descol·loca” com la consulta del 9N, quan “no ens vàrem arronsar i l’estat espanyol es va quedar amb un pam de nas. Aquest diumenge, cansats o no hem de fer el mateix. Si no votem, guanyen ells. Si no votem, ells ens foten”. En un altre moment, Mas ha insistit: “no podem perdre cap oportunitat; no podem fallar”.

Ciuró i Mas, aquest dijous. Autor: David B.
Ciuró i Mas, aquest dijous. Autor: David B.

Al davant, hi ha un estat “amb molts instruments” que intenten “enfonsar tot el que estem fent”. Ha recordat el “somriure sorneguer” de Soraya Sáenz de Santamaría fa uns dies: “El recordeu, gairebé humiliant-nos? Doncs ja teniu un motiu per anar a votar”, ha seguit entre grans aplaudiments. Mas ha cridat el vot per evitar que el PP i Ciutadans sumin majoria, perquè “s’obrirà una cursa a veure qui la diu més grossa contra Catalunya”. “Hi ha una amenaça. Intenteu-la evitar votant Democràcia i Llibertat”, ha seguit. “Qui fa nosa a Madrid? Ja sabeu a qui heu de votar”, ha finalitzat: “donem força a qui més se l’ha jugat”.

Per altra banda, si hi ha mobilització independentista, és optimista:

No hi haurà grans majories al Congrés. Aquesta vegada nosaltres ens podem trobar amb uns poders públics de l’estat espanyol més dèbil, embolicats en els seus pactes. Requereix un sobiranisme català fort”. Mas ha lamentat la no repetició de Junts pel sí a les eleccions generals, definint la coalició amb ERC com “l’instrument polític més important del catalanisme”.

“Està costant parir la criatura però ens en sortirem”, ha seguit, en referència a la negociació amb la CUP. També va costar el 9N i les eleccions plebiscitàries, ha recordat. Ha donat per fet que hi haurà acord, i s’ha centrat en la necessitat de mobilitzar el vot aquest diumenge. “Traieu-vos del cap si és important o no anar a votar: ho és perquè és l’única carta que tenim”, ha finalitzat.

Ciuró i Duran

La número 3 de la llista, la sabadellenca Lourdes Ciuró ha definit Democràcia i Llibertat com “el tronc central” del país. Ha defensat la participació el 20D: “ens hi va molt perquè és l’opció de reivindicar la contundència del 27 de setembre”. “Sortiran 47 diputats catalans al Congrés. Si fóssim irresponsables enviaríem els que no representen la majoria del Parlament”. S’ha referit a Duran i Lleida i a Unió com “els altres” i ha assegurat que “han anat gaire a Madrid”. Duran va ser cap de files de Ciuró al Congrés entre 2011 i 2015, escollit com “el diputat absent” per la premsa parlamentària. Ciuró ha definit la tasca dels independentistes a Madrid com “vetllar que no ens fotin més del compte a la vegada que negociem la desconnexió”.

La coalició sobiranista ha omplert la platea i el primer pis del Teatre Principal de Sabadell, amb diversos centenars de persones.

Foto portada: Artur Mas al Teatre Principal, aquest dijous. Autor: David B.

Comments are closed.