Foto portada: Ada Colau, Jordi Serrano, Vicenç Navarro i Joan Carles Gallego, en l'edició del 2013. Autor: UPEC.

Arrenca una nova edició de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya

La seu de Comissions Obreres a Barcelona, a la Via Laietana, és l’escenari des d’aquest dimecres d’una nova edició de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC), el rector de la qual és el sabadellenc Jordi Serrano.

La UPEC d’enguany es converteix en tot un punt de trobada de l’esquerra catalana i espanyola a escassos mesos de les eleccions previstes pel 27 de setembre i les generals de finals d’any. Aquest any arriba a la seva 11ª edició amb el lema ‘De la protesta a la proposta’. El manifest de la UPEC manté que hi ha un combat entre la vella política, marcada per la corrupció i la desconnexió amb la ciutadania, i una altra nova forma de més, més regeneradora i clarament progressista. Segons manté el rector de la UPEC, col·laborador de iSabadell, Jordi Serrano, hi ha uns 300 inscrits.

És un públic que es va ampliant, al qual li agrada la política amb majúscules i les reflexions pausades i plurals de les diferents esquerres existents i les que s’hi van incorporant”, assegura.

El periodista Iñaki Gabilondo obre la trobada amb la conferencia ‘Què vam fer, què hem de fer?’. ‘El periodisme i el compromís’ serà una de les taules de debat de la UPEC, juntament amb les que es dedicaran a ‘Corrupció del sistema o sistema corrupte’, ‘Hi ha vida després de la política?’ (amb Joan Puigcercós, Jordi Hereu i Imma Mayol), ‘El discurs de la por’ o ‘La sobirania popular enfront del TTIP’.

El debat ‘Quins projectes comuns?’ reunirà en una mateixa taula el president d’ERC, Oriol Junqueras, el coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el diputat de la CUP Quim Arrufat i la secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart.

D’altra banda, el número 2 de Podemos, Íñigo Errejón, presentarà el seu llibre Construir poble. Hegemonia i radicalització de la democràcia, com també l’historiador Josep Fontana (La formació d’una identitat) i el sabadellenc Xavier Domènech, recentment nomenat comissionat de Memòria Història a l’ajuntament de Barcelona, que presenta Hegemonia.

La UPEC es clourà amb una conferència del catedràtic de la UPF Vicenç Navarro, un premi pel festival de música Barnasants i pels estudiants universitaris Isma i Dani, que s’enfronten a una petició judicial de vuits anys de presó per haver cremat presumptament un contenidor durant la vaga general de març del 2012.

Foto portada: Ada Colau, Jordi Serrano, Vicenç Navarro i Joan Carles Gallego, en l’edició del 2013. Autor: UPEC.

One Comment