García, Arrimadas i Roldán, aquest dijous a Ca n'Oriac

Arrimadas (Ciutadans): “volem construir l’alternativa a Catalunya i ser decisius a Espanya”

Al voltant de 200 persones s’han aplegat a la plaça del Pi de Ca n’Oriac a l’únic acte de campanya que Ciutadans (C’s) celebra a la nostra ciutat. Al míting els tres oradors han insistit en l’oportunitat que s’obre per iniciar una nova etapa en la vida política del país.

L’acte ha estat introduït pel diputat sabadellenc Joan García que ha afirmat que el país es troba davant un “punt d’inflexió” per a impulsar un “canvi a millor”. Així mateix ha recordat que la primera moció que C’s va portar a l’ajuntament de Sabadell va ser per recuperar el bosc de Can Deu i que, malgrat ser aprovada, no ha aconseguit el seu objectiu.

Després ha intervingut Toni Roldán, número dos de la formació taronja al Congrés del Diputats per Barcelona que, juntament amb Luis Garicano, ha elaborat el programa econòmic del partit. Roldán ha reivindicat els seus orígens sabadellencs, en particular la figura del seu avi qui del no res va aixecar una empresa tèxtil. En aquest sentit, ha defensat “l’Espanya de les oportunitats”, enfront de la gestió del PP. Per això, ha plantejat dos puntals per a la recuperació del país. El primer centrat en la represa de l’Estat del Benestar, com es va plasmar en el programa de govern acordat amb el PSOE, que incloïa un pla contra la pobresa infantil, la igualtat d’oportunitats per a les dones i mesures per garantir un treball estable per als joves; però que, a diferència de les propostes de Podemos, s’ha fet “quadrant els números”. El segon pilar es basa en la construcció d’un “nou model de creixement de futur” que passa per la inversió en educació i innovació i competiu en un món global. Per a Roldán les eleccions obren la possibilitat d’encetar “un nou període econòmic i polític”.

Finalment ha pres la paraula Inés Arrimadas, portaveu de C’s al Parlament de Catalunya que ha portat el pes del míting. La diputada ha començat la seva intervenció recordant la importància dels dos sabadellencs en el grup parlamentari i reivindicant la tasca dels tres regidors a l’Ajuntament. Arrimadas ha defensat l’actitud del seu partit en les fallides negociacions per a formar govern. “Som l’únic partit que no ha demanat cadires i que s’ha reunit amb tothom”.  Ha acusat a Rajoy de voler a tota costa ser president de govern i a Podemos de tenir ministeris.

Crítiques a Podemos i als independentistes

La diputada també ha reivindicat la tasca de C’s al Parlament enfront dels independentistes que “només s’ocupen de les banderes i no dels problemes reals de la gent”. Així ha posat com exemple la seva proposta en favor de la gratuïtat dels libres de text a l’ensenyament obligatori com succeeix a d’altres comunitat autònomes o les mesures per ajudar a l’augment de la natalitat, imprescindible per assegurar les pensions. La diputada ha criticat durament a Podemos per “fer el joc a Puigdemont amb la seva proposta de referèndum”.

Al seu parer no ha hi “solucions màgiques” per sortir de la crisi. Ni la renda vitalícia que proposa Podemos, ni la independència que “ens faria fora d’Espanya i de la Unió Europea”. Així mateix ha criticat al govern de la Generalitat, que ha estat incapaç d’aprovar els pressupostos, i que haurà de “demanar perdó a la ciutadania” quan es comprovi que, exhaurit el termini de 18 mesos, no s’ha pogut declarar la independència.

Per Arrimadas aquestes eleccions són la gran oportunitat perquè un català sigui president del govern espanyol que impulsi les reformes que necessita el país. D’aquesta manera Catalunya deixarà de ser un problema per ser part de la solució. “Volem construir l’alternativa política a Catalunya i ser decisius a Espanya”, ha rematat. La diputada ha finalitzat el seu parlament assegurant que C’s és la garantia perquè hi hagi un govern “de canvi i reformista” a Espanya, amb “estabilitat i seriositat”, així com de la importància d’anar a votar per “canviar les coses” i iniciar una “nova etapa política” al país.

Foto portada: García, Arrimadas i Roldán, aquest dijous a Ca n’Oriac. Autor: David B.

Comments are closed.