Foto portada: Arrimadas, a Fira Sabadell. Autor: David B.

Arrimadas (C’s): “la data de caducitat del procés és el 21-D”

La candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, ha assegurat que “queden nou dies per acabar amb el malson del procés” i s’ha compromès a ser “la presidenta de tots i del seny”: “mai m’escoltaran dir dels catalans les barbaritats que Puigdemont, Junqueras, Forcadell o Toni Albà han dit dels que no pensen com ells”. “No és una utopia guanyar”, ha insistit.

“Queden nou dies per acabar amb el malson del procés”. Així ha iniciat la seva intervenció Arrimadas. “Però no ho podem deixar més: Catalunya és forta però no sé si podem aguantar quatre anys més de procés”, ha reblat a l’acte central de C’s a Sabadell davant més de 500 persones.

Arrimadas ha acusat dels independenistes que “se saltin les lleis, les resolucions i després s’indignin quan els venen a demanar explicacions. Pensaven que tenien impunitat, que per dir-se Puigdemont o Junqueras serien superherois i impunes. La vida no va així. Els polítics són ciutadans i s’han de jutjar igual que la resta. És més, cal eliminar els aforaments”. La candidata s’ha compromès a “aixecar les catifes amb una auditoria i que surti tot el que hagi de sortir després de 40 anys; farem entrar aire fresc”. D’altra banda, s’ha compromès a fer un pla de xoc per fer retornar les empreses. “Serem més eficients: i no costarà gaire vist el que han fet”, ha seguit entre aplaudiments.

Arrimadas ha definit el procés com “un fracàs”. “Hem aconseguit res de bo? No ens han separat de la resta d’Espanya però sí a moltes famílies. On ells han posat desunió nosaltres posarem unió i convivència. Aquests anys han estat una gran mentida que ha il·lusionat a molta gent”, ha seguit, assegurant que “el tripartit de la separació [Junts per Catalunya, ERC i la CUP] ja no té res més a oferir. Ens han insultat i fins i tot a mi m’han dit que retorni a Cadis però no ho faré: aquesta és la meva terra; és la nostra terra; no ens callaran; els guanyarem i canviarem els seus insults per la nostra convivència”.

El candidat Joan García, a Fira Sabadell. Autor. J.d.A.
El candidat Joan García, a Fira Sabadell. Autor. J.d.A.

El candidat Joan García ha fet una intervenció molt sabadellenca. Ha reconegut l’equip del partit a nivell local. “Ells són els qui van mantenir la bandera de tots, l’espanyola, a l’Ajuntament, quan l’alcalde Serracant la va treure”, ha assegurat. Ha destacat les “diferències” amb altres votacions, com l’1-O: “el 21-D no es podrà votar més que un cop i el resultat se sabrà després, mai abans”. García ha carregat contra el PSC. “No sabem si ha integrat a Convergència o és CDC qui ha integrat el PSC; volem un canvi absolut”. Tant García com Arrimadas han carregat contra el vot favorable del PSC de Girona per canviar de nom el carrer de la Constitució. D’altra banda, ha assegurat que “no volem que el Banc Sabadell canviï el seu nom sinó que torni; volem el que ens demanen les empreses: estabilitat i seguretat jurídica”.

La candidata Noemí de la Calle ha criticat que l’independentisme ha utilitzat els “diners utilitzats per a finalitats socials a crear estructures d’Estat”. “No ens importa la llengua que parlis, ni la roba que vesteixis, només ens importes tu”, ha assegurat en referència a l’esperit fundacional de C’s. Diversos centenars de persones han assistit a l’acte central de Ciutadans a Sabadell.

Concentració de protesta a les portes

Una cinquantena de persones amb llaços grocs s’han concentrat a l’accés a Fira Sabadell en protesta de l’acte.

Concentració a les portes de Fira Sabadell. Autor: J.d.A
Concentració a les portes de Fira Sabadell. Autor: J.d.A.

A més, durant el dia s’ha pintat un llaç groc a terra amb un missatge de ‘Llibertat presos polítics’, que ha estat customitzat per militants de C’s, amb color vermell a banda i banda del llaç configurant quelcom similar a la bandera espanyola.

Foto portada: Arrimadas, a Fira Sabadell. Autor: David B.

Comments are closed.