Foto portada: la regidora de Participació, Glòria Rubio, aquest dijous. Autor: J.d.A.

Auditoria ciutadana: enquestes i trobades per examinar la gestió municipal dels darrers vuit anys

Examen als serveis prestats per l’Ajuntament des de l’any 2007. En diverses àrees: serveis socials, cultura, educació, espai públic, esports, habitatge i ocupació. L’Ajuntament posa en marxa l’anomenada auditoria ciutadana, que estarà llesta el proper estiu.

El nou govern es va comprometre fa unes setmanes a posar en marxa tres auditories: una econòmico-financera (que farà Intervenció), una interna (que farà el departament de Transparència). I la tercera: l’anomenada auditoria ciutadana, que coordinarà el departament de Participació. La regidora del ram, Glòria Rubio (Crida), ha presentat aquest dijous el procés. L’objectiu, segons asseguren, és diagnosticar l’estat de la ciutat i millorar la gestió públic en el futur. Per a fer-ho s’analitzaran els serveis prestats en els darrers vuit anys en tres camps: com s’ha relacionat l’Ajuntament amb la ciutadania, com s’han rendit comptes i s’han gestionat els recursos i finalment quins aspectes de millora pot haver-hi.

El procés es durà a terme en diverses fases. Primer s’ha de constituir una Comissió de Seguiment. Rubio assegura que estarà formada per una desena de persones. Per un costat sis ciutadans a títol individual (que poden mostrar el seu interès omplint un formulari al web municipal de Participació, encara no disponible) i per altra banda quatre especialistes, per exemple, de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB o l’Observatori Ciutadà Municipal.

Enquestes, trobades i conclusions

Un cop creada la comissió de seguiment, s’articularan un seguit d’enquestes a través del web municipal i també a diversos equipaments en paper. Es podran omplir entre el 11 de gener i el 12 de febrer. La tercera fase serà un seguit de trobades presencials, entre el 28 de febrer i el 24 d’abril, per analitzar l’estat de la ciutat i fer propostes de millora. S’obrirà també un espai de reflexió en línia. Finalment, entre maig i juny es redactaran les conclusions i ja a la tardor es faran públics els compromisos del govern en quant a les propostes sorgides de l’auditoria ciutadana.

Foto portada: la regidora de Participació, Glòria Rubio, aquest dijous. Autor: J.d.A. 

2 Comments