Foto portada: Marisol Martínez i Edu Navarro, en imatges d'arxiu.

Augmenta la crispació interna a EUiA

  • L’Assemblea local no reconeix el resultat de les primàries i considera a Marisol Martínez la cap de llista.

  • Edu Navarro denuncia una maniobra de la candidatura perdedora i assegura que la direcció nacional no “cedirà al xantatge”.

D’ençà la celebració de les primàries, repetides del passat 15 de febrer, s’ha obert una veritable guerra civil al si d’aquesta formació. No es descarta la intervenció de la direcció nacional i la creació d’una gestora.

Segons un comunicat de premsa, enviat des de la candidatura liderada per la regidora Marisol Martínez, l’assemblea d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) de Sabadell, que va reunir a una trentena de militants, va ratificar ahir dimecres per unanimitat a Marisol Martínez i a la seva candidatura com la proposta de l’organització en els processos de confluència per a les municipals.

D’aquesta manera es pretén tancar “el debat públic” sobre la candidatura que representaria a EUiA en la plataforma Assemblea Oberta. Al seu parer, les primàries internes celebrades el 7 de novembre van donar la victòria a la llista encapçalada per Martínez amb 168 vots (46 per cent d’un cens de 361 persones). Llavors la candidatura d’Eduard Navarro va demanar introduir més d’un centenar de fitxes que s’havien incorporat al llistat a tres dies de la votació quan per Reglament el cens havia d’estar tancat una setmana abans. En qualsevol cas, les discrepàncies sobre el cens van provocar la intervenció de la direcció nacional que va anul·lar-les i va convocar les votacions el 15 de febrer amb un cens de 444 persones.

També denuncien que, el 15 de febrer, la direcció nacional va anul·lar el vot per correu postal de 200 persones, 24 hores abans de celebrar-se la votació. Això va provocar que desenes de persones expressessin la seva protesta no participant d’aquesta nova votació en la que la candidatura de Navarro  va obtenir 115 vots (26 per cent del cens).

La direcció local no reconeix els resultats

El mateix dia la Comissió Electoral de Sabadell va decidir no reconèixer el resultat d’aquesta votació. Una decisió que fou “adoptada amb el vot a favor de tots els seus membres a excepció del representant de la candidatura de Navarro que es va absentar de la reunió.

L’assemblea d’ahir va aprovar una resolució reprovant les declaracions públiques fetes des de la candidatura de Navarro, que no va assistir a l’assemblea. Així mateix es va aprovar una resolució:

Es condemna la intervenció sistemàtica de la direcció nacional en un procés que s’havia decidit a aquesta ciutat i que havia de ser resolt pels òrgans locals així com pels seus afiliats/ades i amics/gues. Les persones que formem part d’EUiA reivindiquem la sobirania en la presa de decisions d’aquesta organització que recullen els nostres Estatuts. Un principi que hem sentit vulnerat sistemàticament al decurs d’aquest procés, sempre a través d’actuacions i resolucions que afavoreixen una de les candidatures participants en concret”, assegura.

La candidatura Per un Sabadell del 99%  ha adreçat un Carta Oberta, signada per Navarro, a l’afiliació d’EUiA sobre l’assemblea de dimecres. En la misiva denuncien la confusió d’aquesta convocatòria i que no hagi estat convocada, com és preceptiu, per la Comissió Política Local que no es reuneix des del 8 de gener. També afirmen que no poden saber si el 15 de febrer va reunir-se la Comissió Electoral ja que el representant de la candidatura de Navarro no va ser avisat.

Navarro diu que el Consell Nacional és qui té l’última paraula

Al seu parer, l’assemblea d’afilitats no té potestat per ratificar el resultat de les primàries. “És, simplement, fals”. Segons els estatuts i el reglament de primàries, l’assemblea local convoca les primàries, on participen els afiliats i simpatitzants i els candidats triats, però aquests són aprovats i ratificats pel Consell Nacional del partit. Assegura que es tracta d’una maniobra ja que aquestes normes que no poden ser ignorades pels membres de la llista de Martínez.

A més, argumenten, les votacions del 7 de novembre foren anul·lades abans de conèixer el seu resultat. Per tant, no poden comparar-se.

És una estratègia de confrontació en la que es pretén manipular als afiliats d’EUiA de Sabadell per a defensar l’indefensable: que qui ha perdut les primàries sigui la primera dels candidats d’EUiA en les properes municipals”, mantenen.

Segons, Navarro, “la direcció nacional d’EUiA complirà les normes i no acceptarà xantatges”.

Foto portada: Marisol Martínez i Edu Navarro, en imatges d’arxiu.

28 Comments