Josep Ayuso

Ayuso fa públics els seus números i repta els altres candidats a fer el mateix

  • Ayuso mostra que l’any 2013 va guanyar 57.7999 euros. Té dos plans de pensions i un d’estalvis.

  • El candidat es compromet a eliminar les targetes de titularitat municipal si és alcalde.

El tinent d’alcalde de Presidència i candidat del PSC a l’alcaldia de Sabadell, Josep Ayuso, ha presentat aquest dijous les dades de patrimoni i renda. Vol així mostrar el seu “compromís cap a la ciutadania” de treballar amb “la màxima honestedat i transparència”.

El candidat socialista a les municipals posarà a la seva pàgina web les dades sobre la renda dels tres darrers exercicis fiscals, els béns de caràcter mobiliari, vehicles i altres béns. Ayuso ha demanat als màxims responsables del PSC i PSOE, Miquel Iceta i Pedro Sánchez, que promoguin aquest gest de transparència entre els caps de llista socialistes que es presentin a qualsevol de les eleccions. Ayuso demanarà a les persones que formin part de la seva candidatura que presentin “aquesta mateixa declaració a l’inici i al final de mandat”.

Tanmateix, el candidat del PSC a les eleccions municipals del mes de maig ha convidat als candidats de la resta de forces polítiques de Sabadell que facin “el mateix exercici de transparència”.

Renda i patrimoni d’Ayuso

Segons les dades presentades aquest dijous, Josep Ayuso va percebre uns ingressos anuals de 59.871 euros l’any 2011, 55.522 euros l’any 2012 i 57.799 euros l’any 2013. En la declaració assegura que no és propietari de cap immoble urbà ni rústic i que disposa d’un cotxe: un Mercedes Classe A del desembre de 2004. També té una Honda HRV de l’any 2008 i una Vespa de 125 cc, adquirida de segona mà l’any 2004. Mostra que té tres dipòsits: dos plans de pensions (amb una aportació en els tres darrers exercicis de poc més de 10.000 euros) i a la Mútua de previsió social dels advocats de Catalunya Altermutua. També té un pla de pensions al Banc Sabadell i 153 accions del Banc Sabadell per un valor de 368 euros. Paga quotes al Col·legi d’Advocats de Sabadell, al PSC i a la Fundació Obra Social Abogacía Española.

Codi de transparència

Entre de les mesures per a la transparència que vol impulsar Josep Ayuso proposarà que cap representant de l’Ajuntament tingui una targeta de crèdit de titularitat municipal i que en cas de fer algun viatge es faci en classe turista i en un hotel de classe mitjana. Ayuso s’ha compromès a que mantindrà la seva retribució per sota dels límits que estableixi la llei de governs locals.

Foto portada. Ayuso en la presentació d’aquest dijous. Autor: David B.

9 Comments