Elena Hinojo, Facu Díaz, Edu Navarro, Joan Berlanga i Lorena Vicioso, a Sol i Padrís. Autor: J.d.A.

Berlanga (Unitat pel Canvi): “la prioritat serà evitar que la gent quedi penjada”

  • La diputada Lorena Vicioso i l’humorista Facu Díaz donen suport a UpC.

  • La formació d’esquerres no vol la Zona Hermètica, ni a Gràcia ni a Sant Pau de riu-sec.

Unitat pel Canvi, que aplega ICV, EUiA i persones vinculades a Podemos, ha celebrat aquest diumenge un acte sectorial sobre joves a l’Espai Àgora, a Sol i Padrís. Hi han assistit mig centenar de persones. El cap de llista, Joan Berlanga, ha assegurat que lluitaran per recuperar drets i “evitar que la gent es quedi penjada”.

Berlanga, professor de professió, ha estat gràfic: hi ha alumnes de l’IES Les Termes, a prop de l’Àgora, que no poden anar a la universitat a causa de l’increment de les taxes de la Generalitat. Per altra banda, hi ha gent que, dècades després de clausurar les coves de Sant Oleguer, viu en barraques sota la Romànica. Sabadell també ha perdut en els darrers anys grups d’esplai, així com centenars d’habitants que han deixat la ciutat per buscar un futur millor fora del país. Unitat pel Canvi es proposa fer marxa enrere en la mesura de les possibilitats del consistori.

Sabem que no hi ha fons per a tot, però la nostra prioritat serà fomentar els mecanismes per evitar que la gent es quedi penjada”, ha assegurat.

L’acte, dirigit a les polítiques juvenils, ha aplegat la diputada d’ICV-EUiA Lorena Vicioso, qui ha recordat el 40 per cent d’atur juvenil “mentre ens van fer creure que si estudiàvem tindríem un millor futur que els nostres pares; les reformes laborals només han portat més precarietat i menys sous”.

També ha participat l’humorista Facu Díaz, militant d’EUiA, i que va ser imputat fa uns mesos per l’Audiència Nacional per un gag humorístic en que simulava la dissolució del Partit Popular a l’estil dels vídeos de l’organització terrorista ETA. El cas va ser arxivat. Díaz, presentador d’un programa al canal La Tuerka, ha assegurat:

Aquestes municipals són les primeres del 15M. Fa quatre anys dèiem que ningú ens representava i ara diem que algú ens haurà de representar i que el millor per a fer-ho som nosaltres mateixos”. Díaz manté que “volem mostrar com la gent normal pot fer política”.

Per la seva part, el candidat d’Unitat pel Canvi Edu Navarro ha assegurat que la formació vol repensar el Vapor Llonch, ja que els seus cursos no s’adapten a les necessitats socials. Pel que fa a l’oci juvenil, aposta per descentralitzar l’oci nocturn a Sabadell. A la pràctica: suprimir la Zona Hermètica del barri de Gràcia però no dur-la a Sant Pau de riu-sec. “Creiem en un oci alternatiu, amb música en directe i més repartit per tota la ciutat”, ha resumit.

Foto portada: Elena Hinojo, Facu Díaz, Edu Navarro, Joan Berlanga i Lorena Vicioso, a Sol i Padrís. Autor: J.d.A.

Comments are closed.