Foto portada: la presidenta de PDeCat, Meritxell Borràs, i la consellera de Governació, Meritxell Borràs. Autor: PDeCat / cedida.

Borràs (PDeCat): “la millor forma de fer un referèndum vinculant és que hi hagi molta gent votant”

Tret de sortida a la campanya del Sí del PDeCat amb la presència de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, aquest dimecres al casal Pere Quart.

La consellera es mostra segura que el referèndum es durà a terme: “decidirem el 1 d’octubre si volem ser un Estat independent en el marc de la Unió Europa”. Davant dels dubtes sobre si serà vinculant i amb garanties, assegura que la millor manera de fer el resultat “incontestable” serà que “hi hagi molta gent votant”. No hi ha marxa enrere a la convocatòria, sosté: “hem donat mostres suficients”, puntualitza. Borràs assegura que Catalunya necessita tenir un estat a favor, tot contraposant els nivells d’eficàcia dels trens gestionats per FGC amb la “impuntualitat” de RENFE.

Sobre l’admissió a tràmit del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de la querella presentada per la fiscalia per l’encàrrec de les urnes, Borràs defensa que “la Generalitat estem actuant en base a les nostres competències en matèria d’eleccions”. “Com qualsevol altre país hem de disposar d’urnes”, afegeix, recordant que Andalusia n’ha comprat anteriorment. “No entenem que se’ns paralitzi la compra d’urnes fins l’extrem de tenir una querella sobre les espatlles”.

Foto portada: la presidenta de PDeCat, Mireia Figueras, i la consellera de Governació, Meritxell Borràs. Autor: PDeCat / cedida. 

Comments are closed.