Bustos FMC

Bustos demana una excedència a la Diputació

El que va ser alcalde de Sabadell durant 13 anys (1999-2013) ha demanat una excedència a la Diputació de Barcelona després que l’ens provincial el reincorporés a la seva plaça de funcinari.

Bustos va deixar l’alcaldia el febrer de 2013 però ha estat regidor fins aquest mes de setembre. Un cop abandonat el seu càrrec i també a la Diputació de Barcelona, va demanar reincorporar-se en la seva plaça de funcionari a la Diputació de Barcelona.

Manuel Bustos va treballar diversos anys al Museu de Paleontologia Miquel Crussafont de Sabadell però aquest equipament ara depèn de la UAB. Així que la Diputació va haver de buscar una plaça per l’exalcalde. Finalment, li van proposar incorporar-se al recinte Torribera, un equipament que presta diversos serveis socials, sanitaris, assistencials i educatius a Santa Coloma de Gramenet.

Ara Bustos ha demanat una excedència de sis mesos. La Diputació ha concedit l’excedència que, cal recordar, és sense retribució. L’exalcalde té una plaça en la categoria professional D, com a subaltern.

Imputat en una desena de peces

El polític està imputat per delictes contra l’administració pública en una desena de les més de 30 peces separades del cas Mercuri. Es troba a les portes de ser processat en una d’elles, per tràfic d’influències. La fiscalia i l’acusació popular demanen dos anys de presó per les seves maniobres per col·locar una persona a l’ajuntament de Montcada i Reixac (més info: ‘El TSJC obre judici oral contra els Bustos, el diputat Dani Fernández i l’alcaldessa de Montcada‘).

Foto portada: Bustos, a la sortida dels Jutjats de Sabadell, després de la seva tercera declaració judical a la ciutat. Autor: David B.

One Comment