Foto portada: Manuel Bustos, a la sortida dels jutjats Autor: David B.

Bustos i Fernández ratifiquen que els processos de selecció es van fer conforme a la llei

Els dos principals investigats per la presumpta col·locació irregular de treballadors a les institucions comarcals, Manuel Bustos i Francisco Fernández, han defensat la legalitat dels processos aquest divendres als Jutjats de Sabadell. Acaba així una nova tongada de declaracions, en aquest cas de la peça 31 del cas Mercuri.

L’exgerent dels tres consorcis comarcals, Francisco Fernández, ha entrat cap a les 9.30 hores als jutjats. Ni a l’entrada ni a la sortida ha fet declaracions davant la premsa. Sí ho ha fet el seu advocat, Santiago Parra, qui ha defensat la legalitat dels processos de contractació que estan sota sospita. Parra sosté que s’ha demostrat que tot és correcte mentre que les converses telefòniques, que deixen en mal lloc els investigats, estan sent utilitzades “fora de context”.

L'exgerent dels consorcis, Francisco Fernández (esquerra). Autor: J.d.A.
L’exgerent dels consorcis, Francisco Fernández (esquerra). Autor: J.d.A.

Per la seva banda, l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha arribat als jutjats cap al migdia. Ha declarat, sense contestar les acusacions i sense entrar en les converses intervingudes, que han estat llegides per la jutgessa d’instrucció, Beatriz Faura. Bustos ha defensat els processos i ha assegurat en un missatge posterior a través de la xarxa social Facebook el següent en relació al cas:

Ahora se me investiga en base a unas grabaciones, claramente utilizadas intencionadamente, para que se construya la imagen de que pude influir para que se contratara a gente. En ningún caso es así, tal y como se ha puesto de manifiesto en las declaraciones de todos los testigos durante estos tres días. En todas las administraciones, empresas, etc, hay algunos trabajadores que están comprometidas ideológicamente con alguna fuerza política. Y eso no puede ser motivo de discriminación para acceder a un puesto de trabajo.

Me consta que las personas que trabajaron en empresas o instituciones y que forman parte del PSC lo hicieron de forma legal y transparentemente .

En todas mis conversaciones sobre este tema yo me refiero a cargos eventuales de confianza, que tienen todos los partidos. Hablé de manera legítima y quiero puntualizar que ninguno de los que me referí fue contratado finalmente en el Consorci de Residus. No hay ningún partido político que no contrate personal eventual de confianza y lo hacen con la cobertura legal correspondiente”.

Una de les funcionàries investigades al cas, membre dels tribunals de selecció, M.Díaz, ha reconegut que en un dels casos, en concret la contractació de l’actual regidora Anna Carrasco, ella va arribar cinc minuts tard a l’entrevista personal i l’exgerent del Consorci, Francisco Fernández, li va dir que ja s’havia fet la prova. Díaz només va ser present en l’entrevista a la segona candidata. 45 minuts després de la primera entrevista, Carrasco va ser donada d’alta a la Seguretat Social. “És molt estrany i a més no consta cap acta de les entrevistes”, manté l’advocat de la plataforma Sabadel Lliure de Corrupció, Raúl García Barroso, qui exerceix l’acusació popular al cas. El Consell Comarcal i els consorcis s’han personat també com a acusació particular en aquesta investigació.

Per a Barrosso, la tongada de declaracions mostra que “s’han comès processos de selecció il·legals i fins i tot del·lictius”. Així mateix, ha confirmat que demanaran la declaració de l’exalcalde i expresident del Consorci de Residus, Juan Carlos Sánchez, ja que només ell pot verificar si alguns presumptes col·locats, com José Luis Jimeno, van treballar realment al Consorci de Residus. L’exgerent del Consorci, Francisco Fernández, ha validat que Jimeno treballava en un barracó apartat de la resta de treballadors, donant cobertura a la versió de Jimeno, a qui cap company de l’ens comarcal va veure al seu lloc de feina, com han declarat en seu policial i judicial fins a quatre persones. Hi ha converses telefòniques de Fernández dient a Bustos que Jimeno no anava a treballar. D’igual manera, sobre les presumptes col·locacions a dit, Fernández va advertir a Bustos que “todo el consorcio es partido” en relació a que “evalúes los riesgos. Se sabrá“.

Foto portada: Manuel Bustos, a la sortida dels jutjats Autor: David B.

Comments are closed.