Bustos sobre Operació Mercuri

Bustos sobre l’Operació Mercuri: “No tenim res a amagar”

  • L’alcalde assegura que ha tingut una gestió “honesta i transparent”.

  • Demana a la justícia que sigui ràpida. “No permitiré dubtes sobre el meu honor”, diu.

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha comparegut davant la premsa acompanyat per part de l’equip de govern per assenyalar que “la meva gestió ha estat honesta i transparent” i afegir que si algú a l’ajuntament ha fet alguna acció il·legal vol que caigui sobre ell el pes de la llei. L’alcalde, com altres càrrecs municipals, estan imputants en l’Operació Mercuri.

Els Mossos d’Esquadra han irromput aquest dimarts a l’ajuntament (i altres dependències a Sabadell i altres municipis) per buscar documentació sobre una pressumpta xarxa de tràfic d’influències, suborn i prevaricació entre altres.

Segons s’està publicant, hi ha 26 imputats i una desena de detinguts. Entre els imputats, el propi alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, la tinent d’alcalde d’Economia, Montserrat Capdevila, i altres regidors i càrrecs locals.

Compareixença de Bustos

Bustos no ha parlat en cap moment d’imputació, sinó que ha dit “he estat denunciat”. Així mateix, ha assenyalat que desconeix quants imputats hi ha, ni tan sols els de l’ajuntament, ni tampoc tots els delictes dels que són acusats. Ell només ha citat l’omissió del deure de perseguir delictes.

La meva gestió ha estat honesta i transparent, complint sempre la llei. Tinc la consciència tranquil·la”, ha assenyalat davant desenes de periodistes. “Si hi hagués algú que es demostra que ha fet coses fora de la llei, que el pes més dur caigui sobre ell”, ha dit, demanant a la justícia que sigui ràpida.

D’altra banda, l’alcalde ha assenyalat que tot va començar “per una denúncia d’un partit polític l’any 2010”, però no ha concretat ni quina formació ni per quins motius. Malgrat tot, és coneguda una denúncia d’Iniciativa per Catalunya Verds després que alguns ordinadors i més documentació fossin robats de la seva seu al carrer Picanyol.

En total, hi ha més de 20 imputats acusats de tràfic d’influències, suborn i prevaricació. L’operació està liderada pel jutjat número 1 de Sabadell.

Seus escorcollades

Segons ha recollit iSabadell de diverses fonts, aquest matí s’han escorcollat l’ajuntament de Sabadell, les dependències d’Urbanisme al carrer del Sol, la Companyia d’Aigues de Sabadell, la filial de CASSA SOCADE, l’empresa Serveis Medi Ambient SA, els Consorcis comarcals de residus, turisme i ocupació, a més d’altres domicilis particulars.

Bustos ha assegurat que els agents s’han emportat documents oficials de la Diputació de Barcelona, “que estan penjats i són d’accés públic”. Ha assegurat que no podia donar més detalls i s’ha mostrat compromès a “explicar on calgui el que calgui”.

Recuperar l’honor

L’alcalde ha dit que a partir d’ara dedicarà gran part dels seus esforços a recuperar el seu honor personal i també el del consistori. “No permitiré el més mínim dubte sobre la meva honorabilitat”, ha dit, recordant que “no és la primera vegada que se’ns denuncia i després no es demostra res”.

No dimiteix dels càrrecs

Bustos ha assenyalat que mantindrà en suspens fins que s’aclarin els fets la presidència de la Federació de Municipis i la secretaria de Política Municipal del PSC.

Acompanyat per part de l’equip de govern

Bustos s’ha fet acompanyar per part de l’equip de govern en la seva compareixença. L’han acompanyat la tinent d’alcalde d’Economia (també imputada), Montserrat Capdevila, el tinent d’alcalde de Presidència, Juan Carlos Sánchez, i els regidors d’Economia i Educació, Ramon Burguès, Serveis Socials, Marta Farrés, Relacions Ciutadanes, Lluis Monge, Salut, Cristina Moreno, Esports, Josep Ayuso, Drets Civils, Quim Carné.

No hi han estat el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Joan Manau; el regidor d’Espai Públic, Paco Bustos, de Sosteniblitat i Gesitó d’Ecosistemes, Ricard Estrada, i el de Comerç, Carles Bosch.

Foto portada: L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, en la compareixença d’aquest dimarts. Autor: J.d.A.

Comments are closed.