Carme Garcia, directora general de Memòria Democràtica

La sabadellenca Carme Garcia serà la nova directora general de Memòria Democràtica de Catalunya. Garcia ja va ser directora general en l’executiu de Carles Puigdemont, de Relacions Institucionals i amb el Parlament, i ja tenia sota la seva responsabilitat les polítiques de memòria històrica del govern català. Ara, amb el president Quim Torra, segueix. 

Carme Garcia (Badajoz, 1957) té una llarga trajectòria política, sent regidora a Sant Quirze, diputada al Congrés per ICV-EUiA entre 2004 i 2007 i regidora portaveu d’ICV a Sabadell entre 2007 i 2014. És diplomada en Treball Social, té un postgrau en Mediació i Resolució de Confictes i un altre en Intel·ligència Emocional.




El mes de gener de 2016 va ser nomenada directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, de la mà de l’exconseller Raül Romeva, ara en presó preventiva a Estremera. Durant l’anterior legislatura Garcia va tenir un paper important, ja que les relacions entre l’executiu i el legislatiu català passaven en part per ella, com també les polítiques de memòria històrica, que ara seguirà coordinant amb la consellera de Justícia, Ester Capella. El pla de fosses comunes i el pla d’identificació genètica de desapareguts durant la Guerra Civil són dues de les principals accions en aquesta matèria.

Quines funcions tindrà ara?

Haurà de coordinar la recuperació i el foment del patrimoni i la memòria democràtics, el reconeixement i la reparació de víctimes per processos polítics, dignificar les fosses comunes de la Guerra Civil i la dictadura franquista i coordinar els ens i òrgans públics que promoguin actuacions de memòria democràtica. Entre els òrgans que depenen d’ella hi ha el Memorial Democràtic. 

Foto portada: la directora general, a Sabadell. Autor: J.d.A. eralitat.

Comments are closed.