Foto portada: Carlos Carrizosa i Joan Garcia, al casal Pere Quart. Autor: J.d.A.

Carrizosa (Ciutadans): “El 27S podem ser la llista més votada a Sabadell”

  • La formació taronja assenyala Sabadell entre els seus objectius estratègics.

  • El portaveu municipal, Joan Garcia, deixarà l’acta de regidor si és escollit diputat.

Bons auguris de Ciutadans de cara al 27 de setembre. Almenys pel que fa a Sabadell i pel que es deriva de les declaracions del número 2 de la formació taronja, Carlos Carrizosa, qui creu que Ciutadans pot ser la llista més votada a la ciutat en les propers eleccions al Parlament.

Carlos Carrizosa manté que la “llista principal” (en relació a Junts pel Sí) no té equip ni programa mentre que Ciutadans té un “projecte definit i igual per a tota Espanya, que defensa a la vegada la unió i la regeneració”. Ciutadans espera que l’electorat més tradicionalment abstencionista a les autonòmiques es mobilitzi. D’aquest fet depen, segons Carrizosa, que puguin fer el sorpasso electoral. Així mateix, a nivell general, es presenten com la principal alternativa a Junts pel sí i el projecte independentista.

Per reforçar el missatge de Ciutadans, s’ha programat un acte de campanya el dia 23 de setembre amb la presència del líder de la formació a escala estatal, Albert Rivera, i la candidata a presidenta de la Generalitat, Inés Arrimadas.

“Juli Fernàndez té una obsessió identitària”

A escala local, la roda de premsa ha servit per valorar els primers tres mesos de l’alcaldia de Juli Fernàndez (tot i que no arribarà fins el 13 de setembre). El portaveu de Ciutadans a Sabadell, Joan Garcia, ha mantingut que Fernàndez té una “obsessió identitària” mentre que “no entenem perquè no s’han pres mesures per millorar l’espai públic de la ciutat”. Garcia manté que calia un canvi al govern de la ciutat després de 16 anys de governs socialistes però que “estem una mica decebuts”.

Ens trobaran per aprovar un pla d’emergència social, per denunciar les derivacions de la sanitat pública cap a la privada o per aprovar un pacte contra la corrupció”, ha dit Garcia en to conciliador. També ha reconegut una aproximació a Esquerra pel que fa a la necessitat de canviar el “model cultural de la ciutat”. Tot i així, la definida “obsessió identitària” fa que Ciutadans cregui que l’executiu local ara per ara no és el de tots els sabadellencs.

Ciutadans vol reduir la càrrega impositiva, avançar en un pla estratègic i centrar més esforços en la millora de l’espai públic (neteja, manteniment, seguretat…).

Garcia haurà de deixar l’acta de regidor si és diputat

D’altra banda, a preguntes de iSabadell, Garcia ha anunciat que si és escollit diputat al Parlament (va el número 11 a la llista i hi té opcions) haurà de deixar l’acta de regidor en un període de temps inferior a un any. Així ho obliguen els estatuts de la formació, que impedeixen la duplicitat de càrrecs tot i que obren un període de transició per renunciar a l’acte.

Foto portada: Carlos Carrizosa i Joan Garcia, al casal Pere Quart. Autor: J.d.A.

Comments are closed.