Cassolada PAH PP

Cassolada en defensa de la ILP d’habitatge

Poc més d’un centenar de persones s’han concentrat davant la seu del Partit Popular de Sabadell per defensar la Iniciativa Legislativa Popular pel dret a l’habitatge.

La cassolada, organitzada per diferents Plataformes d’Afectats per la Hipoteca a nivell nacional, s’han realitzat de forma simultània a una quarantena de municipis. Amb aquesta acció la PAH vol defensar la Llei 24/2015 contra la emergència habitacional i la pobresa energètica, davant una  “possible impugnació del PP, fent servir els òrgans judicials de l’estat com a eina per tombar allò que no poden tombar per altres vies. Encara que tingués majoria absoluta, el govern no tindria legitimitat per tombar aquesta mesura”, ha assegurat un dels portaveus de la PAH, Albert Jiménez.

Els membres de la plataforma asseguren que “el Partit Popular te una intenció claríssima de presentar un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional, que probablement s’aprovi al Consell de Ministres del 22 o 29 d’abril, per aconseguir la suspensió de la llei”.

Serracant (Habitatge): “no farem ni us pas enrere”

L’ajuntament de Sabadell no farà cap pas enrere en l’aplicació de la llei de la ILP Habitatge, aprovada el passat mes de juliol pel Parlament. Així ho ha assegurat aquest dilluns el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidor d’Habiatge, Maties Serracant (Crida). El consistori ha fet bandera de l’aplicació d’aquesta llei per garantir el dret a l’habitatge. Serracant ha presentat dos models de conveni que s’han fet arribar als grans tenidors d’habitatge, bàsicament, la banca. En primer cas, es vol regular la cessió d’habitatges buits propietat de la banda en bones condicions.

Si algun habitatge no té les condicions d’habitabilitat, l’entitat propietària s’haurà de fer càrrec de la rehabilitació. El que no farem és pagar a les entitats financeres per l’adequació de pisos que la legislació vigent ja els obliga a fer”, assegura el regidor.

El consistori assignarà els habitatges als inscrits en el Registre de sol·licitants  d’habitatges , que pagaran en funció de la seva disponibilitat. El consistori es compromet a aportar un màxim de 100 euros al mes. El segon conveni és per buscar sortides als pisos ocupats. Es vol regularitzar la situació quan les famílies tinguin les condicions adients. El consistori sosté que “no és una carta blanca a les ocupacions irregulars”.

Amb els dos convenis, l’executiu local manté que és la primera administració que posa aquestes condicions a les entitats per a la cessió d’habitatges buits. “En cas que les entitats financeres no compleixin amb aquesta cessió, tal com marca la Llei 24/2015, l’Ajuntament iniciarà els procediments sancionadors”, ha dit Serracant.

Foto portada: un moment de la cassolada davant la seu del PP. Autor: David B.

Comments are closed.