La Ronda Ponent, durant la manifestació. Autor: J.d.A.

CC.OO critica que l’Ajuntament fes vaga i no participés de l’aturada de país

El sindicat Comissions Obreres lamenta que l’ajuntament de Sabadell considerés el 3 d’octubre com a jornada de vaga, quan el sindicat assegura que va ser una “aturada de país” pel que ha passat en els últims dies.

Aquest dimarts es va produir una “aturada de país” que va mobilitzar a milers de persones als carrers de Sabadell i molts comerços i entitats van tancar les seves portes. L’ajuntament de Sabadell va considerar que el 3 d’octubre era una vaga, cosa que implica perdre un dia de sou a qui s’hi adherís. La plantilla municipal està  formada per unes 1.400 persones.

La secretària general de CC.OO. a l’ajuntament de Sabadell, Àngels Núñez, assegura que “l’aturada d’ahir anava més enllà d’una vaga general, perquè una vaga general és per sortir al carrer per temes laborals”. Núñez manté que la jornada d’aquest dimarts va ser una resposta “a la repressió de l’1 d’octubre” (més info: ‘Antiavalots, vidres trencats i trets a l’aire, a l’escola Nostra Llar‘).

Ahir la gent va sortir al carrer perquè estem indignats pel que ha passat aquests dies i que a la nostra ciutat també vam patir diumenge. El tancament de país implicava un tancament patronal, sindicats i empreses acordaven com fer l’aturada, que podia ser sencera o parcial”, assegura Núñez.

És aquest tancament el que CC.OO. lamenta que “l’Ajuntament no va fer”. El sindicat critica que el consistori fixés la jornada com una vaga; “Comissions no l’ha convocat, nosaltres estem adherits a la Taula per la Democràcia, que convocava aquesta aturada”, segons la secretària general del sindicat a l’ajuntament de Sabadell. L’entitat organitzadora la formen una quarantena de membres, entre els quals no hi ha el consistori sabadellenc.

“L’Ajuntament va fer el ridícul”

En un comunicat emès aquest dimecres, Comissions Obreres considera que “l’Ajuntament va fer el ridícul”. “L’equip de govern, no va entendre el que significava ahir fer aturades, que no era una reivindicació laboral”, denuncia Núñez.

El sindicat posa d’exemple que entitats com el Club Tennis, el Club Natació o Aigües Sabadell van tancar les seves portes durant tot el dia, “tots menys l’Ajuntament, que no va tancar!”, denuncien. Des de Comissions Obreres destaquen que l’aturada sí que es va produir en altres ajuntaments, com el de Barcelona, Castellar o Polinyà, per exemple.

Foto portada: La Ronda Ponent, en la manifestació d’aquest 3 d’octubre. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.