CC.OO reitera que ni DUI ni 155: “la sortida real està a la política i a la negociació”

El sindicat Comissions Obreres ha reiterat aquest dijous el seu rebuig a la declaració unilateral d’independència que va aprovar el Parlament divendres i a l’aplicació de l’article 155 aprovada pel Senat.

En la primera de les assemblees territorials que el sindicat ha celebrat per exposar quin és el seu posicionament vers el conflicte polític, CC.OO ha insistit en remarcar que la sortida real està a la política i a la negociació, i en acordar un referèndum vinculant. El secretari general al Vallès Occidental i la Catalunya Central, Enrique Rodríguez, ha lamentat els extrems en què s’han situat els governs català i espanyol, i ha posat en dubte que la convocatòria d’eleccions del proper 21 de desembre serveixi per desencallar la situació.

Les eleccions no seran la solució del problema. Poden ser una petita treva mentre duri la campanya, però és la negociació la que ha de donar sortida al conflicte”, ha assegurat.

Rodríguez ha exposat aquest posicionament davant els 200 delegats sindicals reunits a Sabadell. Ha refermat la crida que el sindicat fa a aconseguir una entesa entre els governs català i espanyol, fet que, apunta, permetria aturar la fugida d’empreses que traslladen la seu social fora de Catalunya. Si bé ha criticat la declaració unilateral d’independència, s’ha mostrat més dur vers l’aplicació de l’article 155, que ha definit com una intrusió antidemocràtica i arbitrària, que elimina la capacitat d’autogovern.

Finalment, pel que fa a la convocatòria electoral del proper 21 de desembre, CC.OO apunta que és un nou pas positiu però adverteix que no servirà per resoldre el conflicte si després dels comicis el govern espanyol no seu a negociar amb el nou govern que encapçali la Generalitat. “La solució només està en el diàleg i en l’acord polític”, ha insistit Rodríguez en declaracions a l’ACN un cop finalitzada l’assemblea d’aquest dijous.

Trobades territorials

La reunió celebrada a Sabadell ha estat la primera del seguit de trobades que el sindicat té programades arreu del territori català durant els propers quinze dies. Fins el 16 de novembre, CC.OO ha convocat assemblees a Cornellà, Manresa, Badalona, Igualada, Vic, Vilanova, Girona, Lleida i Tortosa, entre altres municipis. El dia 7 és quan és celebrarà la reunió a la seu central de Barcelona.

Foto portada: el secretari comarcal de CC.OO, en una imatge d’arxiu. Autor: David B. 

Comments are closed.