Una de las últimas promociones de vivienda pública municipal

CiU assegura que l’Ajuntament té 50 pisos de protecció oficial buits

  • La Generalitat va avisar fa dies que multarà el consistori si no els ocupa.

  • Farrés (Habitatge) només reconeix l’existència de la meitat de pisos buits.

Fa uns dies la Generalitat ja va avisar l’ajuntament de Sabadell, entre altres, que els sancionarà si tenen pisos de protecció oficial buits. Han fet inspeccions i n’han detectat alguns. El consistori va dir que només en tenia 12. Aquest divendres el grup municipal de CiU ha pujat la xifra fins a una cinquantena.

Segons ha dit CiU, en base a números del govern català, a Sabadell hi ha una cinquantena de pisos de protecció oficial buits. El principal grup de l’oposició vol que s’usin per a pal·liar la manca d’accés a l’habitatge:

Si tots reconeixem que hi ha un problema amb l’habitatge degut a la crisi no pot ser que no utilitzem els recursos dels que disposem per donar respostes als ciutadans”, ha assegurat l’alcaldable, Carles Rossinyol.

CiU dóna aquests números ja que és la diferència entre el número de pisos d’HPO acabats i els visats. El visat és un tràmit obligatori en la primera transmissió d’un pis sigui venut o llogat. Si no està visat, està buit, concreta CiU (més info: ‘La Generalitat avisa l’Ajuntament que el multarà‘).

Aquests números són objectius i per tant el que ha de fer l’Ajuntament és posar els habitatges a disposició de persones que ho necessitin, enlloc de dedicar-se a negar la realitat”, assegura Rossinyol.

En declaracions a l’emissora municipal Ràdio Sabadell, la tinenta d’alcalde d’Habitatge, Marta Farrés (PSC), ha dit que no hi ha 50 pisos buits sinó 24 (fa una setmana va dir que n’hi havia dotze).

No es poden posar a la venda perquè quan tu els vens recuperes la inversió al moment. Si el poses a lloguer, trigues molts anys. En un moment en què la Generalitat ens deu tres milions d’euros ens és impossible poder aguantar”, ha dit.

Assegura que la viabilitat de Vimusa depèn en part de vendre tres o quatre pisos cada any. Els pisos buits formen part d’una promoció de 230 dedicats a la venda, però que majoritàriament s’han acabat llogant.

Foto portada: pisos a Torre-romeu construits per Vimusa i gestionats per l’empresa mixta Sabadell Lloguer Social. Autor: J.d.A

Comments are closed.