CiU assegura que les polítiques socials seran l’eix de la seva acció municipal

La consellera de Benestar i Família, Neus Munté, ha estat aquet dimecres a Sabadell. Ha visitat la nova seu de l’Associació Salut Mental, al Parc Central del Vallès, qualificada com “entitat emblemàtica” i s’ha reunit amb un col•lectiu de gent gran. Munté ha donat suport a Carles Rossinyol, alcaldable de la federació nacionalista.

Convergència i Unió assegura que la seva prioritat seran les necessitats de la gent i les polítiques socials, especialment dels col•lectius més febles. “Cal posar-ho al centre de l’acció municipal, i cal destinar-hi temps i diners; un percentatge important de les inversions municipals han d’anar a les polítiques socials. Un ajuntament ha d’acompanyar a totes les persones”, ha dit.

La residència del sud

La consellera de Benestar ha reconegut que Sabadell té un dèficit de places de residència pública però ha responsabilitzat el govern central del fet: ha assegurat que en els darrers tres anys han deixat de transferir 240 milions d’euros en matèria de dependència, un fet que equival a 13.000 noves places. “Sabadell és un territori prioritari però ara tenim pocs recursos i és molt complicat crear noves places o comprar-ne en equipaments que ja existeixen”, ha finalitzat.

Així que reconegut el dèficit de places, i al costat d’on ha d’anar al residència pública del sud de Sabadell, Munté ha mantingut que planificaran i estudiaran si es poden comprar places i concertar-les davant la manca de fons actuals. “Si sóc alcalde, intentaré que sigui una prioritat per la Generalitat construir la residència”, ha dit Rossinyol.

Senat

Per la seva part, el cap de llista de CiU, Carles Rossinyol, ha destacat que vol treballar de la mà de les entitats si arriba a ser alcalde. “Allà on no pot arribar l’administració, la clau és arriba colze a colze amb les entitats, amb projectes conjunts”, ha dit. Rossinyol ha presentat part del seu programa social i per a la gent gran: recorda que proposen un Senat amb la gent més experimentada de Sabadell. “La gent gran és un sector important, per sort cada cop són més gent i l’esperança de vida s’allarga més i volem aprofitar els seus coneixements”, ha dit en referència al Senat. Ha recordat el projecte Radar, que posa en marxa mecanismes que permeten millorar la qualitat de vida de la gent gran.

Foto portada: la presidenta de Salut Mental Sabadell, Anna Maria Montseny, Neus Munté i Carles Rossinyol, aquest dimecres. Autor: O.Orriols.

 

Comments are closed.