Foto portada: els regidors Rosa Roig, Toni Font, Carles Rossinyol, Josep Beltran i Jordi Font. Autor: J.d.A.

CiU crearà un Senat per donar veu a la gent gran

La federació nacionalista Convergència i Unió ha anunciat aquest divendres que, si governa a partir del maig, crearà el Senat de Sabadell, com una forma de donar veu a la gent gran de la ciutat. Un col·lectiu gens desdenyable en quant al número d’habitants a la ciutat. CiU assegura que així es podrà aprofitar el seu “bagatge” en benefici de la ciutat.

Convergència i Unió ha presentat cinc mesures pel que fa a la gent gran, que inclouran en el seu programa. En primer lloc es farà el Senat de la gent gran, un òrgan consultiu que ja s’aplica en diversos territoris i fins i tot clubs privats (el Futbol Club Barcelona n’és un exemple) on les persones amb més experiència diuen la seva. Estaria integrat per persones de certa rellevància social en els àmbits culturals, social o esportiu de la ciutat.

L’objectiu principal és aprofitar l’experiència i el coneixement d’aquestes persones a l’hora d’encarar temes importants, és a dir no desaprofitar el capital humà que tenim”, ha explicat l’alcaldable de CiU, Carles Rossinyol.

D’altra banda la federació nacionalista vol que Sabadell tingui totes les places en residències per a gent gran que siguin necessàries. Cal dir que avui dia Sabadell no té cap residència pública. CiU vol crear-ne de noves o concertar amb centres privats. Els nacionalistes volen revisar la situació de les persones que queden just per sobre del llindar d’ingressos que permet accedir a algunes subvencions o descomptes per fer que més persones se’n puguin beneficiar (per exemple, la targeta d’ús gratuït del bus urbà). També volen reservar places als actes culturals que organitza l’Ajuntament perquè la gent gran hi accedeixi sense pagar.

Finalment, es vol implantar el projecte Radars, vigent a la ciutat de Barcelona. Es tracta de persones que estan en contacte cada dia amb persones grans que viuen solen. Poden ser comerciants, farmacèutics o altres persones, que s’ofereixen per estar a l’aguait i avisar a Serveis Socials ràpidament si hi ha alguna incidència. El projecte “sense generar una gran despesa, permet a les persones romandre en el seu entorn i a la vegada detectar ràpidament qualsevol problema”, diu Rossinyol. Per últim, CiU ha assegurat que volen dedicar recursos a l’assistència domiciliària de la gent gran. “L’assistència domiciliària funciona i millora la qualitat de vida de la gent gran, per això pensem que si han de destinar recursos econòmics”, ha assegurat l’alcaldable.

Foto portada: els regidors Rosa Roig, Toni Font, Carles Rossinyol, Josep Beltran i Jordi Font. Autor: J.d.A.

3 Comments