CiU, Esquerra i la Crida signen el document de l’ANC sobre la independència

La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana ha aconseguit que les tres formacions sobiranistes que es presenten a les municipals de Sabadell es mullin a favor de la independència abans dels comicis. Aquest dilluns, a les 19.30 hores i a l’Espai Cultura Sabadell, els caps de llista de Convergència i Unió, Carles Rossinyol, i Esquerra Republicana, Juli Fernàndez, a més del número 7 de la llista de la Crida per Sabadell, Eudald Griera, han signat públicament el document promogut per l’Assemblea Nacional Catalana ‘Els ajuntaments per la independència’.

La presidenta de l’ANC, la sabadellenca Carme Forcadell, ha assistit al compromís dels tres representants. L’acte ha comptat amb intervencions i estarà moderat pel periodista Xavier Andreu. Es vol així visualitzar el compromís a favor del procés sobiranista que tindrà l’ajuntament de Sabadell, si governen aquestes llistes a partir de les eleccions municipals del 25 de maig. Així impulsaran les accions que considerin oportunes per donar fortalesa, legitimitat i suport al procés.

A l’hora dels compromisos pràctics, el text de l’Assemblea Nacional Catalana n’estableix quatre: en primer lloc proposar l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) en el primer ple municipal. En segon lloc a promoure campanyes per visualitzar que les eleccions al Parlament previstes pel 27 de setembre són plebiscitàries. En tercer lloc, l’Ajuntament es posarà a disposició del govern català per tot el que calgui si de les urnes sorgeix una majoria independentista i així fer totes les passes per configurar un Estat propi. Finalment, es faculta a l’alcalde a formar part de l’Assemblea de Càrrecs Electes que l’ANC planeja constituir si el govern estatal intervé suprimeix l’autogovern.

Baró, Fernàndez, Griera, Rossinyol i Forcadell. Autor: David B.
Baró, Fernàndez, Griera, Rossinyol i Forcadell. Autor: David B.

El coordinador de Sabadell per la Independència, Francesc Baró, ha assegurat que “els que demanen mà dura contra el procés l’estan demanant contra els seus ciutadans” i ha definit les municipals com un moment “d’especial importància pel procés”. “Demanen un ajuntament sobiranista”, ha dit. Ha definit les municipals com a “primera volta” per la “desconnexió amb l’Estat espanyol”. Baró ha assegurat que “hem aconseguit la unitat d’acció”.

Intervencions

El cap de llista d’ERC, Juli Fernàndez, s’ha posat “al servei de la construcció de la nova República com a ciutadà, regidor o alcalde” i ha demanat una nova ciutat i un nou país just i honest. “Sabem que la República serà social i serà justa. Per això signem”, ha dit el membre de la Crida per Sabadell, Eudald Griera. “El procés ha de ser del poble”, ha afegit. El cap de llista de CiU, Carles Rossinyol, ha lligat les eleccions del 27 de setembre amb les municipals perquè “els ajuntaments seran l’eina fonamental perquè el plebiscit tingui èxit”. “Els ajuntaments són una estructura d’Estat”, esperonant la ciutadania a mobilitzar-se el 24 de maig. “Hem de sumar els que ens mobilitzem amb el cor amb els que es mouen amb altres arguments”, ha finalitzat.

Finalment, la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha tancat l’acte, que ha definit com a “solemne”. “És un acte important i agraïm als representants de CiU, ERC i la Crida que hagin signat els compromisos”.

Volem un Sabadell millor i el dia 24 de maig hem de triar qui ens ofereix uns millors serveis. Hem de votar en clau local però també és important votar en clau nacional perquè volem un Estat que faci el contrari del que l’Estat espanyol. Ells recentralitzen, treuen competències municipals i recursos als municipals. Nosaltres sabem que qui funciona millor és qui té els serveis més descentralitzats. Necessitem molts regidors i alcaldes i alcaldesses compromesos amb el país i amb el sobiranisme: no podem votar partits espanyols que possin en mans de l’Estat el nostre futur. És el que portem fent durant 300 anys i no ens ho podem permetre”.

Forcadell ha finalitzat demanant el vot per a partit disposats a “trencar amb el sistema i trencar la Transició: els únics radicalment democràtics són els sobiranistes; cap altre partit no vol trencar amb el sistema. L’únic canvi que va de baix a dalt és la República catalana. Nosaltres no podem supeditar el nostre benestar a que Espanya canviï”.

Unes 300 persones han assistit a la signatura dels compromisos de l’ANC, que s’ha dut a terme a l’Espai Cultura Sabadell.

Foto portada: Baró, Fernàndez, Griera i Rossinyol, aquest vespre. Autor: David B. 

5 Comments