Foto portada: Renom i Rossinyol, aquest diumenge. Autor: O.Orriols

CiU no aconsegueix concentrar el vot pel canvi i perd un regidor

La federació nacionalista, que veia les eleccions municipals com un ara o mai per accedir a l’alcaldia, no només no ha aconseguit l’objectiu sinó que ha perdut força a les urnes. La fins ara segona força de la ciutat ara ha baixat fins el cinquè lloc. Els nacionalistes han perdut un regidor dels cinc que tenien. “Els resultats no són bons”, ha dit el seu cap de llista, Carles Rossinyol.

Rossinyol es mostra insatisfet dels resultats i troba especialment a faltar 3.000 vots, que considera que han votat Esquerra Republicana. “Ens haurien permès un canvi tranquil però radical a Sabadell”, lamenta Rossinyol, qui igualment es posa al servei del canvi a Sabadell per buscar alternatives al socialisme encarnat per Josep Ayuso. El cap de llista convergent es felicita per la “patacada” socialista. No obstant, com en el cas del PSC, el resultat de CiU iguala en quant a regidors els pitjors de la federació nacionalista, entre 1995 i 2007, quan van tenir quatre regidors.

Número de regidors de CiU des de 1979.
Número de regidors de CiU des de 1979.

“Tots plegats hem de certificar el final de cicle i buscar un govern alternatiu. Caldrà obrir conserves per veure quin és el govern alternatives. Hi ha partit que hauran de tenir l’alternativa i esperarem quins plantejaments ens proposen”. La federació manté que “farem tot el possible per tirar la ciutat endavant”. Convergència i Unió ha perdut un dels quatre regidors que tenien. Seran regidors Carles Rossinyol, Toni Font, Josep Beltran i Sílvia Renom. Han guanyat al districte 1 i al districte 2 de la ciutat.

Foto portada: Renom i Rossinyol, aquest diumenge. Autor: O.Orriols

Comments are closed.