Foto portada: els regidors electes Josep Beltran, Carles Rossinyol, Toni Font i Silvia Renom. Autor: J.d.A.

CiU no votarà a Juli Fernàndez com alcalde

La federació nacionalista insisteix que el mandat ciutadà era “canvi” i “consens”

Acusen les esquerres de pactar un govern i imposar a CiU un “xec en blanc”

Convergència i Unió sembla molt lluny de permetre la investidura de Juli Fernàndez, candidat de les esquerres, com alcalde de Sabadell. La tensió no s’ha reduït i la federació nacionalista votarà el seu propi candidat, Carles Rossinyol, si aquest divendres no canvien molt les coses.

“El missatge del 24 de maig va ser claríssim: canvi i consens”, ha assegurat Carles Rossinyol, qui manté que les esquerres els han exclòs de la negociació d’un govern de canvi a Sabadell. “Dues forces es van negar a seure amb nosaltres i es van limitar a parlar de la relació entre el govern, ells, i l’oposició, nosaltres”, ha dit.

La relació ha anat a pitjor en els darrers dies, amb la signatura d’un acord entre UpC, ERC i la Crida per la regeneració, amb la voluntat de descongestionar la investidura, vist també com una pressió a CiU i Guanyem. Un text pactat en part amb CiU però que no signen perquè “és un xec en blanc per imposar el seu alcalde”.

Tres formacions polítiques han estat negociant durant tres setmanes excloent altres partits. Fins aquest mateix divendres a les dues de la matinada no hem rebut l’acord de govern. Ara ens trobem un govern feble, amb només vuit regidors, perquè ja s’estan barallant entre ells i un dels tres quedarà fora del govern ”, assegura Rossinyol. “I ahir ens demanaven responsabilitat”.

Davant la disjuntiva de votar el pacte d’esquerres o no, personificat en Juli Fernàndez (ERC) com alcalde, Rossinyol assegura que ells no tenien cap línia vermella ni exclusió durant la negociació i reafirmen la seva voluntat de canvi a Sabadell, deixant fora del govern als socialistes. “Però ens demanen una adhesió, un xec en blanc i ens presenten fets consumats”. “Un xantatge típic de l’època Bustos”, acusa.

Moció de censura

En aquesta línia, si no canvien molt les coses aquest divendres (falten menys de 24 hores per la investidura) CiU votarà el seu candidat al ple de constitució. Si les forces del canvi no tinguessin 14 regidors, els nacionalistes es posen a disposició per articular “entre tots i sense exclusions” una moció de censura contra Josep Ayuso (PSC) abans de les vacances d’estiu.

Foto portada: els regidors electes Josep Beltran, Carles Rossinyol, Toni Font i Silvia Renom. Autor: J.d.A.

No Comments