Mosaic SBDxI a Sabadell

CiU promou un ple extraordinari per aprovar una moció en favor de la consulta del 9N

  • La federació nacionalista demana el suport de les forces favorables a la consulta.

  • CiU busca assegurar el compromís amb la convocatòria i celebració de la consulta.

Convergència i Unió Sabadell proposa a les forces favorables a la consulta sobre la independència de Catalunya a l’Ajuntament que es convoqui un ple extraordinari amb un únic ordre del dia: una moció de suport a la convocatòria i celebració de la consulta del  9 de novembre.

Aquest ple es podrà celebrar si CiU aconsegueix el suport, com a mínim, d’un quarta part dels regidors. Llavors  s’instarà a la convocatòria d’aquest ple extraordinari, si l’alcalde no el convoqués, quedaria convocat automàticament. A través d’aquesta moció, impulsada per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, CiU Sabadell vol demostrar i assegurar el compromís de Sabadell amb la consulta. “En un moment tant transcendental la ciutat no es pot mantenir al marge del país, la gent ha demostrat que vol votar, i els polítics hem de fer el que estigui a les nostres mans per posar les urnes”, ha explicat Carles Rossinyol, alcaldable de la formació.

La moció inclou el compromís de l’Ajuntament de “garantir la llibertat individual i el procés democràtic, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb el departament competent del govern de la Generalitat de Catalunya.” –ha afegit. També es pretén que “davant els dubtes i les incertes que es generaran, les institucions que porten el pes de la consulta necessiten tot el suport i ajuda que els puguem donar”.

Per a la federació nacionalista, amb l’aprovació d’aquesta moció, l’Ajuntament  quedaria compromès a encoratjar la participació dels ciutadans. Una consulta que es convocarà la setmana vinent, emparada per la llei de consultes que el Parlament aprovarà aquest divendres.

ERC també demana una moció

En aquest sentit Esquerra Republicana Sabadell ha demanat als Grups Municipals que han donat suport a la consulta que presentin al proper ple d’octubre una moció demanant a l’Ajuntament de Sabadell que es posicioni favorablement a la consulta i faciliti les eines i mecanismes necessaris per a poder votar lliurement. Aquesta moció esta impulsada per l’Associació de Municipis per la Independència i es pretén portar a tots els plens dels pobles i ciutats del País.

2 Comments