Carrer de la república

Ciutadans, contra el canvi de nom del carrer d’Alfons XIII

La formació política Ciutadans voldria dedicar dos carrers importants de Sabadell a la Primera República i també a la Segona República. Però creuen que substituir el carrer d’Alfons XIII pel carrer de la República sense consultar els veïns és un error. 

El ple de l’Ajuntament d’abril va aprovar per àmplia majoria suprimir del nomenclàtor el carrer d’Alfons XIII i denominar-lo carrer de la República en un curt període de temps. La mesura ha aixecat una certa polseguera a la zona, especialment entre alguns veïns, que es queixen perquè ningú els ha consultat. 

Ara Ciutadans creu que “les dues repúbliques espanyoles, la Primera i la Segona, mereixen tenir un carrer a Sabadell, i un carrer important però no a costa de provocar molèsties i despeses innecessàries als veïns”. El cap de llista de Ciutadans, Joan Garcia, s’ha reunit amb alguns veïns del carrer, que li han mostrat el seu rebuig. 

En canvi de nom va tenir el vot a favor del PSC, Entesa, EUiA, ICV i el regidor Carles Marlés. CiU i PP van votar en contra. 

No es pot prendre una decisió així sense abans consultar els afectats i sense tenir en compte els problemes que el canvi provocarà als propietaris que hauran de fer front a tràmits burocràtics i despeses econòmiques innecessàries per a inscriure les finques amb el nou nomenclàtor”, assegura l’alcaldable.

Joan Garcia preferiria haver dedicat un carrer a la Primera República i un altre a la Segona República en espais de “nova creació sense edificis registrats”. 

Foto portada: acció simbòlica el 14 d’abril. Autor: O.Orriols.

One Comment