L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, a l'acte de SBDxI, aquest diumenge. Autor: David B.

Ciutadans creu que Juli Fernàndez “s’ha tret la màscara”

Ciutadans, que té tres regidors a l’oposició de Sabadell, posa el crit al cel per les paraules de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), en l’acte organitzat per Sabadell per la Independència aquest diumenge a Torreguitart.

Tal com ja va recollir iSabadell aquest diumenge (més info: ‘Jordi Sànchez (ANC): “Espanya ens prefereix pobres abans que dignes”), Juli Fernàndez va participar i intervenir en l’acte ‘Cuinem un Estat nou’ organitzat per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana. Fernàndez va assegurar  que el govern municipal és independentista però que la majoria del ple no ho és. I es va comprometre a portar des de l’executiu a tota la ciutat el discurs dels avantatges de la República catalana, ja que segons assegura la independència garantiria millors condicions de vida pels ciutadans.

El govern pren tots els compromisos que teníem contrets amb anterioritat però també tenim molta feina a fer per arribar a llocs on l’independentisme no és un feu. Això ho feu vosaltres [en relació als assistents], ho fem des dels partits i ara podrem treballar des de l’Ajuntament per explicar que una República catalana és el millor pels nostres ciutadans. És el que farem durant els propers anys”, va dir l’alcalde.

24 hores després de l’acte, Ciutadans assegura que Fernàndez “s’ha tret la màscara” i ha mostrat que no és l’alcalde de tots i només ho és dels sobiranistes. El portaveu de Ciutadans, Joan Garcia, creu que les declaracions de l’alcalde són inacceptables:

Ciutadans no permetrà que s’utilitzin recursos municipals de tots els ciutadans de Sabadell per destinar-los a exercicis de propaganda política independentista. No pot aprofitar-se que es governa una institució que és de tothom per incrementar la pressió sobiranista sobre la ciutadania”, argumenta Garcia.

El portaveu del partit taronja manté que l’actual equip de govern (ERC i la Crida) “no és un govern de progrés; ni tan sols és el govern del canvi que els ciutadans han demanat a les urnes”. En quant a les negociacions entre ERC i la Crida per incloure Unitat pel Canvi (UpC) a l’executiu, Ciutadans recomana a UpC que tingui en compte que el seu suport electoral no és independentista. Joan Garcia assegura que informarà la ciutadania de l’ús que es faci dels vots del 24 de maig en tot moment.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, a l’acte de SBDxI, aquest diumenge. Autor: David B.

9 Comments