Ciutadans. Autor: David B.

Cs critica la recepció als familiars dels joves d’Altsasu

La recepció a l’ajuntament de Sabadell dels familiars dels vuits joves, que presumptament agrediren a dos guàrdies civils i la seves parelles en aquest municipi navarrès, ha desfermat les crítiques de la formació taronja. 

Aquest dimarts a les 18:30 hores està previst que se celebri la recepció institucional a l’ajuntament de Sabadell als familiars dels vuit joves dels presumptes agressors a dos guàrdies civils i les seves parelles en el bar Koxka de la localitat navarresa d’Altsasu a l’octubre de 2016. Els joves estan acusats de lesions i amenaces terroristes i la Fiscalía demana per a ells penes de presó que van des dels 50 als 62 anys. El seu cas està pendent de sentència judicial i tres d’ells estan en presó preventiva.

Aquest acte ha desfermat les dures crítiques del portaveu de grup municipal de Ciutadans (C’s), José Luis Fernández que ha afirmat que aquesta recepció “segueix alimentant el relat victimista de l’independentisme” i suposa “una falta de respecte a les víctimes”. Així mateix, Fernández ha lamentat que, des d’una administració pública, “es doni tota la credibilitat a una versió del que suposadament va succeir i es tregui el crèdit a l’altra part implicada”.

Al seu parer, això demostra “una total falta d’empatia amb les víctimes per una qüestió ideològica, ja que eren guàrdies civils”. El portaveu de C’s ha afegit que “no cal oblidar que dos de les agredides eren dones que es van convertir en víctimes solament per la professió de les seves parelles”.




D’altra banda, aquesta tarda, a les 19:30, sota el títol Els nois d’Altsasu, està previst un acte de suport als familiars dels joves d’Altsasu organitzat per la Sala Quartera de Can Capablanca (carrer comte Jofre 30) i l’Assemblea de Sabadell.

Foto portada: els tres regidors de Ciutadans a l’ajuntament de Sabadell, amb Fernández al centre. Autor: David B.

Comments are closed.