Foto portada: agents de la Policia Municipal a la Rambla. Autor: Aj. Sabadell.

Ciutadans critica l’opacitat del govern local en la reestructuració de la Policia Municipal

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s), José Luis Fernández, ha traslladat una queixa al respecte al Consell de Transparència i Bon Govern estatal

El motiu d’aquesta iniciativa ha estat, segons Fernández, “la negativa del govern municipal de Sabadell a donar informació sobre la reestructuració de la Policia Municipal” que va ser anunciada l’octubre de 2016. El portaveu del grup municipal de C’s ha recordat que l’equip de govern “porta set mesos bloquejant informació sobre els canvis en l’organització del cos de seguretat”. Això, malgrat que, des del grup municipal de C’s, se li ha instat diverses vegades a presentar les dades.

El regidor de la formació taronja ha criticat que l’única resposta de l’equip de govern a les reclamacions i gestions de C’s sobre el tema ha estat “la falta de transparència i la nul·la voluntat de subministrar dades”. Per tant, ha afegit, “no ens queda una altra via per obtenir la informació que recórrer al Consell de Transparència i Bon Govern d’Espanya perquè aquest determini que les preguntes que es realitzin al govern municipal són equivalents a les peticions que es fan a l’empara de la Llei de Transparència”.

Fernández sospita que la negativa de l’equip de govern a facilitar informació “és una prova del caos en la gestió” i no té un altre objectiu que “tapar el fracàs del model del quatripartit”. L’edil de C’s ha conclòs que “governen amb pegats constants”, la qual cosa ha provocat “un increment de la tensió entre el Consistori i la plantilla de la Policia Municipal”.

Foto portada: agents de la Policia Municipal a la Rambla. Autor: Aj. Sabadell. 

Comments are closed.