Joan Garcia, portaveu de Ciutadans a Sabadell. Autor: David B.

Ciutadans demana a Fernàndez que aparqui l’entrada a l’AMI

El grup municipal de Ciutadans, que compta amb tres regidors, demana a l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC) que deixi a un costat el seu compromís de portar a ple, debatre i aprovar l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Joan Garcia creu que impulsar aquesta mesura “impediria la integració d’una bona part dels grups municipals en els plens” just quan cal més el consens “per tancar definitivament l’etapa del bustisme”.

Ciutadans valora positivament “l’actitud oberta” que va mostrar Fernàndez al ple municipal, quan va dir que no serà l’alcalde d’Esquerra sinó l’alcalde de Sabadell, però són escèptics de que les paraules es converteixin en fets si no es deixa de costat l’adhesió a l’AMI ja en el primer ple. Garcia demana a l’alcalde que “deixi de costat el procés i afronti directament els importants reptes que la ciutat té al davant”.

En principi, el debat sobre l’entrada a l’AMI es produirà el mes de juliol. La seva aprovació al ple no està gens clara ja que, en principi, només hi ha tres formacions que hi donen suport (ERC, Crida i CiU), i no sumen la majoria absoluta. Després de negociar i consensuar un pacte de govern, l’assemblea d’Unitat pel Canvi va decidir quedar fora de l’executiu local si no es sotmetia l’entrada a l’AMI a una consulta ciutadana.

Foto portada: Joan Garcia, portaveu de Ciutadans a Sabadell. Autor: David B.

No Comments