Ciutadans

Ciutadans entra per primer cop al ple amb tres regidors

A la tercera, va la vençuda. Finalment Ciutadans tindrà representació al ple municipal de Sabadell després dels intents fracassats del 2007 i el 2011, també amb Joan Garcia com a cap de llista. El partit taronja ha absorvit bona part dels votants socialistes decebuts i s’ha convertit en un agent polític a tenir molt en compte en zones de la ciutat com Can Llong i Can Rull.

La formació supera els 10.000 votants en les eleccions més fragmentades i complexes de la història municipal. De fet, sis dels vuits partits amb representació tenen més de 10.000 vots i estan separats per menys de 3.000 vots. Ciutadans tindrà tres regidors: Joan Garcia, José Luis Fernández i Adrián Hernández. Han estat la força més votada en alguns col·legis electorals.

El cap de llista de Ciutadans, qui a la tercera aconsegueix entrar a l’Ajuntament com a regidor, ha sostingut que “el nostre resultat és impressionant: és el millor de la nostra història a la ciutat. Ens hem quedat a 2.000 vots de la primera força”. Garcia però creu que la “fragmentació és evident” i que la governabilitat serà molt complexa. Ells en tot cas asseguren que es quedaran a l’oposició, com ja van anunciar durant la campanya electoral. “Haurem de posar en valor el diàleg i el consens durant tot aquest temps”, ha assegurat Garcia, que no donarà suport ni a Josep Ayuso (PSC) ni a cap altra majoria alternativa.

Foto portada: l’equip de Ciutadans, a l’Hotel Sabadell. Autor: David B. 

6 Comments